Roller af en klinisk psykolog

05/03/2011 by admin

Kliniske psykologer er sundhedspersonale, der vurdere og behandle mentale, emotionelle og adfærdsmæssige forstyrrelser. Mest kliniske psykologer er generalister, men nogle behandle specifikke former for lidelser som fobier og spiseforstyrrelser, mens andre behandle specifikke befolkningsgrupper som mænd, minoriteter eller ældre borgere. For spørgsmål, der ligger uden for deres omfang af praksis, henviser kliniske psykologer klienter til deres netværk, som typisk omfatter psykiatere, socialrådgivere og læger. For at praksis de skal udgør en doktorgrad i klinisk psykologi og være licens i henhold til standarderne i den stat, hvor de planlægger at praksis.

Klinisk psykologi: Videnskab eller kunst?

Disciplinen af psykologi er en undersøgelse af adfærd i almindelighed og er historisk set blevet betragtet som en videnskab på grund af sin vægt på forskning til at støtte forskellige hypotese og behandlinger ved hjælp af den videnskabelige metode. Men klinisk psykologi er en gren af psykologi, der kræver både forskning og anvendelse, fordi det fokuserer på at studere funktionen af personer, som de fungerer inden for deres livssituation. Formålet er at forstå, forudse og styre funktionsmåden af enkeltpersoner, og for at være effektiv, kliniske psykologer skal beherske både videnskaben om forskning og kunsten at dygtigt anvende evidensbaseret behandlingsteknikker under sessioner med patienter.

Primære funktioner af klinisk psykolog: diagnose, forskning og terapi

De primære funktioner i kliniske psykologer er diagnosticering, forskning og terapi. De gælder terapeutiske teknikker afledt af psykologisk forskning i praksis med kunderne for at hjælpe dem med at ændre undesirable opførsel. Den klinisk psykolog skal vælge de passende teknikker til at bruge baseret på klientens præsenterer problem, vurderingsresultater og behandling mål.

Diagnose: Diagnostiske vurderinger er gjort for at hjælpe den klinisk psykolog til at fastslå oprindelsen af klientens problem. Interviews, observationer og intelligens/planlægger tests er ofte bruges til at indsamle oplysninger til aide i diagnose. I nogle tilfælde, at klienten kan blive henvist til psykiatere eller praktiserende for medicinsk vurdering, hvis der er mistanke om, at klienten kan have en underliggende medicinsk tilstand eller kemisk ubalance, der kan kræve receptpligtig medicin.

Forskning: Kliniske psykologer bruge den videnskabelige metode til at teste deres hypotese og som grundlag for statistiske undersøgelser, der bruges til yderligere forfine deres teorier og behandlinger.

Terapi: Kliniske psykologer bruger forskellige typer af evidensbaseret behandlingsteknikker til at hjælpe patienter overvinde deres præsentere problemer. Disse teknikker anvendes typisk i en en på en session med klienten. Denne proces kaldes terapi og kommer i mange forskellige former som kognitiv adfærdsterapi, psykodynamiske, self, opførsel modifikation og objekt relationer. Form for terapi anvendes afhænger i høj grad på uddannelse af psykolog og behovene hos klienten.

Klienten forventninger

Vellykket behandling er resultatet af et effektivt partnerskab mellem psykolog og klient: psykolog er hverken i stand til at håndhæve eller eneansvarlig for klientens forbedring. De er ansvarlige for at distribuere oplysninger, forslag, og værktøjer, som klienten kan bruge til at forbedre deres livssituation, men programmet er i sidste ende op til klienten. Af denne grund distribuere mange kliniske psykologer uddelingskopier, der klart forklarer rollerne mellem parterne før du begynder behandling.

Uddannelse og licenskrav

For at blive en praktiserende klinisk psykolog, skal studerende udfylde både pædagogisk og licens krav. En ph.d.-grad er de minimale uddannelsesmæssige krav for at blive en klinisk psykolog, og tager et sted fra fem til syv år (post bachelorgrad) at fuldføre. For at yde tjenester til offentligheden gennem privat praksis, skal kliniske psykologer være licens i henhold til standarderne for den licensudstedende bord i den stat, hvor de planlægger at praksis. Ifølge American Psychological Association, licensprocessen omfatter normalt en baggrundskontrol, en eksamen og mindst to år overvåget erhvervserfaring.

Fakta om kliniske psykologer

Kliniske psykologer kan ikke ordinere medicin.Det er hensigtsmæssigt at bruge titlen "Dr." til at adressere en klinisk psykolog.Kliniske psykologer kan gøre psykologisk diagnose.Kliniske psykologer skal være godkendt til at udbyde tjenester til offentligheden i en privat praksis indstilling.Kliniske psykologer kan ikke "helbrede" symptomer, men de kan give kunder med information, værktøjer og færdigheder, de skal bruge til at administrere dem.Terapeutisk behandling aldrig omfatter sex.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com