Ikke-vitale Dental blegning teknikker

05/18/2011 by admin

Ikke-vitale Dental blegning teknikker

Blegning af tænder er blevet en regelmæssig praksis for mange mennesker. Blegning bliver gjort i dental kontorer med passende udstyr og derhjemme med over-the-counter leverancer samt. En blegning proces, der vil uden tvivl kræver bistand fra en tandlæge, er en ikke-vitale, eller døde tand blegning. Der er to meget gode metoder til at blege en ikke-vital tand. Beslutning om som en til at bruge er afhængige af skygge og placering af tanden.

Ikke-vitale tænder

En tand bliver ikke-vitale når papirmasse, eller nerve i tanden bliver nekrotiske, eller død. En tand kan dø på grund af en fyldning, bliver placeret for tæt, henfald gennemtrængende nerve kammer i tand, den nerve snapping off på apex. En ikke-vital tand mister blod og vandforsyning, hvilket gør det uhyre skrøbelig og mørkere med tiden. En Rodbehandling kan gøres for at redde tanden, men ikke vil gøre noget for at bevare farven. Farveændringen er iboende, eller fra inde i tanden og vil ikke blive forbedret med de traditionelle blegning metoder anvendt på ydersiden af tænderne.

Ideel behandling for ikke-vitale tænder

Fordi tænder bliver sprødt efter rodkanaler, er optimal behandling at genoprette dem med en core opbygning og krone. En post og core opbygning er for en posterior eller ryg tand og er som regel lavet af amalgam. Tanden er så klar til en krone. På fortænderne, en core opbygning er kun påkrævet, hvis tanden er brudt, at der er meget lidt tandstrukturen venstre til brug for en krone. Ellers, en standard krone er normalt tilstrækkeligt. En krone beskytter en skrøbelig tand fra alle sider og farven vil aldrig få mørkere end materuak crown fabrikation er fra, i de fleste tilfælde på fortænderne, porcelæn.

Walking blegemiddel teknik

Den mindst invasive metode til intern blegning af ikke-vitale tænder er den omvandrende blegemiddel teknik. Et lille hul er boret ind i sprog, eller tunge side af tanden, at placere en bomuld pellet med en blanding af vand og Natrium perborat. Hullet er derefter forseglet med Cavit, en blød midlertidige fyldning. Det tager mere end én session af blegning for at være effektiv i nogle tilfælde mange sessioner af cirka 40 minutter. Efter 40 minutter, er Cavit åbent bomuld pellet. Flere Cavit placeres derefter, forsegling hul i tanden indtil den næste aftale. Opfølgning aftaler er nødvendige for at evaluere succesen af blegning og ansøge igen patienten er tilfredse.

Thermo-katalytisk blegemiddel teknik

Thermo-catalyic blegning er mere indgribende end den omvandrende blegemiddel teknik. Fremgangsmåde er dog lignende. Et hul er boret ind i den tunge side af tanden, men blegning materialet er meget stærkere og lidt ætsende. Det anvendte materiale er Superoxyl--en 35 procent koncentration, hydrogenperoxid og varme. Superoxyl og hydrogenperoxid er placeret i tanden på en bomuld pellet, derefter forseglet med Cavit. Varmen anvendes til tanden for 30-40 minutter. Cavit bliver fjernet med bomuld og blegemiddel, så igen forseglet med Cavit indtil den næste aftale. Aftaler er planlagt regelmæssigt at evaluere resultaterne og ansøge igen så længe som nødvendigt. Denne metode er hurtigere på grund af styrken af de anvendte materialer, men det er også mere risikobetonede. Superoxyl er en kraftfuld blegemiddel og kan forårsage nogle irritation af de ydre væv og internt i spidsen af tanden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com