Hvordan at slippe af Xanthomas

06/01/2011 by admin

Hvordan at slippe af Xanthomas

Xanthomas er benign (noncancerous) vækster, der opstår som følge af fedt- eller lipider--opbygge under hudens overflade. De er bløde buler på huden, som ofte gule i farve og kan forekomme overalt på kroppen men mest almindeligt forekommende på albuer, knæ, fødder, hænder og balder. Xanthomas kan forekomme hos personer i alle aldre, men oftest forekommer i ældre voksne og personer med forhøjet lipider. Hvis du har mistanke om en xanthoma eller bemærker en læsion på din hud, konsultere din læge.

Instruktioner

• Spørg din læge til at undersøge årsagen til din xanthomas. Dette kan gøres gennem en fysisk undersøgelse eller biopsi. En biopsi kan udelukke mere alvorlige hudsygdomme som hudkræft. Xanthomas kan også være et tegn på visse kræftformer, diabetes og andre stofskiftesygdomme. Lægen kan bestille blodprøver for at tjekke for underliggende betingelser.

• Behandle den underliggende tilstand. Behandling af den underliggende tilstand, herunder kræft eller kontrollere diabetes, kan hjælpe med at forhindre forekomsten af nye xanthomas. Xanthomas, der ikke er forårsaget af en underliggende tilstand kræver ingen behandling.

• Tidsplan kirurgi. Din læge kan fjerne xanthomas, hvis de generer dig. Operationen er udført på en ambulant, undertiden i office af din læge.

Tips & advarsler

  • Selv efter kirurgi er xanthomas tilbøjelige til at vokse tilbage.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com