Saphenous vene fjernelse

01/15/2012 by admin

Den saphenous vene (almindeligvis omtales som "større saphenous vene") er den store vene i benet, der transporterer blod til hjertet. Den saphenous vene kan blive åreknuder, en tilstand hvor venerne svulme op og blive snoet, og deres ventiler begynder at lække og ikke længere fungere korrekt. I dette tilfælde er en kirurgisk metode, kendt som "vene stripping" almindeligt anvendt.

Vein Stripping

Mayo Clinic beskriver "vene stripping" som standard ambulant procedure til behandling af åreknuder, som patienter kan inddrive i fuld efter to uger. I denne procedure, indsnit er lavet på ankel, knæ og lysken, og den større saphenous vene er fjernet. Dermed er strømmen af blod til hjertet omdirigeret gennem andre, sundere vener. Komplikationer er ikke typisk hos ellers raske patienter efter denne procedure.

Endovenous termisk Ablation

Mayo Clinic beskriver endovenous termiske ablation som en nyere alternativ til vene stripning er en "minimalt invasive" procedure et kateter er indsat i den åreknuder, og derefter spidsen af kateteret er opvarmede. Efter fjernelse af den opvarmede kateter, venen kollapser og sæler ved ardannelse, som omdirigerer blod til sundere vener. Patienter bør kunne inddrive fuldt ud efter kun et par dage.

Andre procedurer

Der er mange andre metoder til behandling af åreknuder. Mayo Clinic identificerer disse andre metoder som scleroserende, som er bevidst ardannelse ved injektion i åreknuder, får det til at kontrakten og omdirigere blod til sundere vener; laserkirurgi, som er rettet mod åreknuder og i sidste ende ødelægger dem, omdirigering blod; coil embolisering, som også udnytter et kateter indsættelse, men alkohol er sprøjtet ind i venen, skader foring og får det til at arret lukket og omdirigere blod; Ambulant phlebectomy, hvor åreknuder er fjernet ved punktering huden; og endoskopisk perforator vene operation, som normalt bruges kun når bensår er til stede og indebærer indsættelse af et lille videokamera, der guider kirurg for at identificere og lukke perforeret vener.

Klinisk forskning

En 2001 undersøgelse foretaget af University of Alabama i Birmingham med titlen "The holdbarhed af endoskopisk Saphenous vene Grafts" udforskede de langsigtede virkninger af patienter, der har haft deres større saphenous vene fjernet. Forskerne konkluderede, at mens fjernelse af venen og omgåelse af blodgennemstrømningen via alternative ruter kan forvolde skade, proceduren, der giver mulighed for patienter til at opretholde en tilfredsstillende strømmen af blod i de nedre ekstremiteter. En særskilt 2009 undersøgelse af University Ankara i Tyrkiet med titlen "komplet Stripping Operation til ankel undgås i behandlingen af primære åreknuder på grund af større Saphenous venøs insufficiens?" undersøgt risikoen for venøs skade efter fjernelse af de større saphenous vene og konkluderede, at fordelen ved proceduren opvejede risikoen for skade , og at proceduren er stadig en passende behandling.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com