Hvordan man kan tage pulsen på forskellige dele af kroppen

06/14/2012 by admin

Hvordan man kan tage pulsen på forskellige dele af kroppen

Puls refererer til den rytmiske dunkende i en arterie, forårsaget af de regelmæssige sammentrækninger af hjertet. Det kan mærkes på forskellige områder af kroppen ved hjælp af indeks og midterste fingre. Det kan også høres gennem et stetoskop--en medicinsk instrument, der anvendes til påvisning af lyde produceres af kroppen. For mange raske personer er tage pulsen det samme som at tage pulsen. Men for dem, der lider af hjerte arytmi (unormal elektrisk aktivitet i hjertet), deres puls kan være højere end deres puls. Normal voksen puls sats spænder fra 60 til 100 slag pr. minut. Her er nogle nyttige tips om hvordan man tager pulsen på forskellige puls pres steder af kroppen.

Instruktioner

• Find den tidsmæssige pulsen på din patient. Du skal først palpere et knoglefremspring kaldes zygomatic svangen for at lokalisere den tidsmæssige puls. Brug dit indeks og midterste fingre føle zygomatic svangen foran din patient øre, specielt i nærheden af den lille spidse eminence (tragus). Derefter flytte fingrene lidt over det at føle pulsering af den tidsmæssige puls. Tælle beats af den tidsmæssige puls i 60 sekunder (1 minut), og derefter registrere den. Registrere pulsen på samme måde for de følgende trin.

• Find din patient carotis puls rundt om halsen. For at finde den carotis puls, køre din indeks og midterste fingre sammen med din patientens luftrør (luftrør) placeret på den forreste eller forreste del af halsen. Du kan føle pulsen på begge sider af patientens hals, men du skal ikke presse på begge arterier på samme tid. Den carotis puls er normalt taget når genoplivningsudstyr (CPR) er udført.

• Fortæl din patient til at sidde eller ligge ned i for at du kan tage hans apikale puls. Den apikale puls er hjerteslag på apex eller den øverste punkt af midt--som er taget ved hjælp af et stetoskop. Sætte på earpieces af stetoskopet og begynde din auskultation. Med din patienten siddende eller liggende liggende, placere disken af stetoskopet under den venstre brystvorte af din patient, lige mellem de femte og sjette ribben. Lytte til patientens hjerterytme.

• Lad din patient sidde komfortabelt med enten hans venstre eller højre arm hvilende på bordet. Slå hans højre eller venstre arm, så hans håndflade vender opad. Brug dit indeks og midterste fingre, palpere hans brachialis arterie ved at placere din fingre på den mediale side (side nær hans krop) af hans kubiske fossa (krølle i mellem underarmen og overarm beliggende ovenfor albuen). Hvis du ikke kan føle det under din første palpering, kan du køre dine fingre fra midten af den krølle, går i retning af hans krop. På denne måde kan du let føle pulsering af hans brachialis arterie. Denne puls er normalt palpering når at tage patientens blodtryk.

• Spørg din patient til at slå sin højre eller venstre arm, så hans håndflade vender opad. Føle hans radial puls ved at placere dit indeks og midterste fingre på sit håndled under området i sin tommelfinger. Den radiale puls er den nemmeste puls til at lokalisere og er det mest almindelige stedet for at tage puls målinger.

• Palpere din patient nervus puls ved at pålægge ham at slå sin højre eller venstre arm, så hans håndflade vender opad. Ligesom den radiale puls er du at finde patientens nervus puls gennem hans håndled. Den eneste forskel er, du føles nervus pulsen på anden siden af hans håndled, hvilket er under området i sin lillefinger.

• Kontrollere omsætning af din patientens ben ved at tage hans femoral pulse. Med din patient liggende på hans ryg og ben forlænget palpere for femoral pulse rundt om hans lyske. Brug dit indeks og langfinger, tryk på den højre eller venstre femoralis arterie mod ischium--den nederste del af hoftebenet.

• Tage din patient popliteal puls. Fortæl din patient til at ligge på ryggen, og flex hans højre eller venstre knæ på ca. 120 grader. Holde hans knæ med begge hænder. Udvide indeks og midterste fingre af hænderne på hans knæhaselymfeknuderne fossa (den krølle placeret på bagsiden af hans knæ), og palpere hans popliteal arterie.

• Overvåge omsætning af din patientens mund føles hans dorsalis pedis puls. Du kan føle denne puls ved at placere dit indeks og midterste fingre i midten af den anteriore eller forreste del af hans mund.

• Vurdere blodgennemstrømning af din patient underben og fod gennem den posteriore tibial puls. At føle denne puls, Placer dit indeks og midterste fingre bag på hans højre eller venstre ankel, specielt bag den mediale malleol (den knoglefremspring placeret på den mediale eller indvendige side af foden).

Tips & advarsler

  • Brug ikke din tommelfinger, når du tager puls målinger, fordi det allerede som sin egen puls. Altid bruge din indeks og langfinger til metoden.
  • I optagelse pulsen på din patient, bør du altid medtage datoen, tid, del og siden af kroppen det var taget på. Også, skrive ned eventuelle synlige abnormiteter på din patientens puls--som en svag puls-beat, et beat, der er hurtigere end normale eller en puls, der springer eller mangler et beat.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com