Tegn på narkotikamisbrug

03/16/2011 by admin

Tegn på narkotikamisbrug

Narkotikamisbrug er en alvorlig sygdom og kan være svært at genkende, både for misbrugeren og narkoman kære. At holde et kig ud for visse symptomer og stille et par grundlæggende spørgsmål kan være forskellen mellem liv og død for stofmisbruger.

Et nationalt Problem

Brug og misbrug af vanedannende medicin berører alle områder af vores samfund. Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, har 8,3 procent af befolkningen i de Forenede Stater brugt en ulovlig narkotikahandel i den seneste måned. Selv om det er vanskeligt at bestemme præcist hvormange af disse brugere er faktisk afhængige af, anslår en undersøgelse foretaget af Schneider Institut for Health Policy ved Brandeis University, at mere end 16.000 mennesker dør hvert år på grund af brug af ulovlig narkotika og at sådanne drug omkostninger økonomi mere end 100 milliarder dollars årligt.Brug af narkotika kan være svære at opdage, delvis fordi på grund af sin ulovlige karakter, meget stofbrug er praktiseret i private. Derudover, symptomerne på en ulovlig narkotikamisbrug kan ikke være så åbne så indlysende, som dem af, for eksempel alkoholmisbrug. Hvis en stofmisbruger er elsket dem er uvidende om symptomerne, kan det være vanskeligt for en for dem at anerkende potentielle misbrug, indtil en alvorlig og kraftfulde afhængighed har sat. Selv misbrugeren kan være uvidende om, at han har et problem, at tro, at deres brug af narkotika er "under kontrol."

Er du afhængig af?

Ulovlig narkotika varierer meget i deres virkninger og potentialet for afhængighed. Alle former for afhængighed, men deler visse egenskaber, som kan indikere at brugeren, at han eller hun er blevet afhængige af. Mayo Clinic har identificeret en række af disse karakteristika:

Føler et behov for stoffet regelmæssigt, endda flere gange om dagen. At blive beskæftiger sig med at holde en levering af stoffet. Prøver og undlade at stoppe med at bruge stoffet. Gør ting for at få det stof, som brugeren normalt ikke ville, herunder at stjæle. Ved hjælp af stoffet til at beskæftige sig med problemer. Kørsel eller andre aktiviteter under påvirkning af narkotika, som sætter brugeren eller andre personer i risiko for skade.En person, der udstiller nogle af disse symptomer kan have et narkotikamisbrug. En person, der udstiller flere af disse symptomer er meget sandsynligt, afhængige af narkotika.

Er din elskede afhængige?

En person, der er bekymret over stofbrug af en ven eller et familiemedlem vil sandsynligvis ikke kunne svare på disse spørgsmål og bliver nødt til at stole på at observere ydre symptomer. Selvom de specifikke symptomer en misbruger kan udstille varierer fra stof til stof, har partnerskab for et stoffrit Amerika udviklet en liste over almindelige symptomer, som kan indikere brug af narkotika af en elsket. Disse symptomer kan være fysiske, følelsesmæssige eller adfærdsmæssige karakter.

Fysiske symptomer

Fysiske symptomer kan være lettest at identificere. En misbruger kan synes usædvanligt klodset eller ukoordinerede. Hans tale mønstre kan ændre, herunder utydelig tale eller "rapid-fire" taler. Misbrugeren kan synes at grine uden grund. Misbrugeren har kan ofte bide hans eller hendes tænder eller røde eller opspilede øjne.Sommetider kan disse fysiske symptomer manifestere sig som alvorlige sundhedsproblemer. Misbrugeren kan have hyppige løbende næser eller næseblod. Han eller hun kan opleve kvalme eller opkastning på en regelmæssig basis. Pludselige eller dramatiske vægttab eller vægtøgning kan også være et tegn.

Følelsesmæssige symptomer

En almindelig stofmisbruger kan blive sløv, uncommunicative eller endda deprimerede. Han kan pludselig stop at betale opmærksomhed til personlig hygiejne. Brugeren kan opleve vanskeligheder fokusere på opgaver eller på en anden person under samtale. Afhængighed kan være ledsaget af en manglende interesse i aktiviteter personen tidligere nød og en generel nedgang i motivation.

Adfærdsmæssige symptomer

Misbrugeren kan forsøge maske hans eller hendes stofbrug, herunder øget anvendelse af duftende stearinlys eller organ spray eller øget anvendelse af over-the-counter øjendråber at reducere rødme. Præstation på arbejdet eller i skolen kan lide. Hensynsløs adfærd kan øge. Misbrugeren kan have lange perioder af søvnløshed, efterfulgt af lange perioder med "catch-up" søvn.

Søger hjælp

Disse er naturligvis ikke alle mulige symptomer af stofmisbrug eller afhængighed, men bør din elskede pludselig begynder at udstille en række af disse symptomer, at personen har eller kan udvikle en narkotikaproblemet.

Hvis du mener at du eller en elsket en kan være at blive afhængige af narkotika, det første skridt er at kontakte en læge eller anden sundhedsperson, der bør til gengæld kunne henvise dig til organisationer i dit community med speciale i behandling af narkotikamisbrug.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com