Farerne ved soja fødevarer

08/05/2011 by admin

Farerne ved soja fødevarer

Sojaprodukter og derivater er spredt i den mad, vi spiser dagligt. Soja olie, proteiner og ekstrakter er tilføjet til mange fødevarer, mens soja protein burgere, "kød," is fløde og mælk er almindeligt anvendt til at erstatte kød- og mejeriprodukter i vegetariske og veganske kost. Fermenteret sojaprodukter som soja sauce, tempeh og miso forbruges regelmæssigt i Asien og synes ikke at have skadelige bivirkninger. Mens der ikke har været omfattende undersøgelse af farerne af ugæret soja, viser indledende forskning en række mulige farer fra ugæret sojaprodukter.

Fytoøstrogener

Soja indeholder store mængder phytoøstrogener, som ifølge SoyOnlineService, er skjoldbruskkirtlen hæmmere og føre til den tidlige seksuelle udvikling af piger og drenge, når de anvendes i baby formel underudvikling. SoyOnlineService yderligere forklarer, at babyer fodret udelukkende på soja formel har over 20 tusinde gange østrogen niveauer i deres krop som babyer, der er fodret med en basis af mælk formel---det er en ækvivalent mængde af østrogen som tager fem fødselskontrol piller om dagen.

Problemer med skjoldbruskkirtlen

Ifølge Food Renegade er soja en potent goitrogenic eller skjoldbruskkirtlen suppressant. Goitrogens forhindre skjoldbruskkirtlen fra at få adgang til de nødvendige mængder af jod og ofte forårsager skjoldbruskkirtlen fiasko. Ifølge SoyOnlineService knyttes hyperthyroidisme og kræft i skjoldbruskkirtlen til ugæret sojaprodukter, som er autoimmun sygdom i skjoldbruskkirtlen.

Phylates

De fleste bælgfrugter og korn indeholder phylates (phytic syrer), men soja indeholder langt større mængder af phylates end andre kerner og bælgfrugter. Den normale metode til reduktion af phylates i korn (lange, langsomme madlavning) har desuden ikke samme virkning på sojabønner. Som anført i Nexus Magazine, phylates blokere for optagelsen af essentielle mineraler i kroppen---disse omfatter magnesium, calcium, zink og jern. Gæring (den traditionelle asiatiske måde at forberede sojaprodukter) reducerer phylates i soja, men de fleste moderne soja produkter ikke er fermenteret---selv moderne tofu ikke fermenteret og indeholder høje phylate niveauer. Spise sojaprodukter sammen med højt proteinindhold fødevarer som fisk bouillon eller kød reducerer virkningen af phylates, men som regel sojaprodukter som tofu er spist som kød erstatninger og bidrage til mineral mangler.

Enzyminhibitorer

Ifølge Food Renegade er soja et fordøjelsesfremmende enzym hæmmer---nemlig protein enzym kaldet trypsin. Mens KidsHealth.org soja er en god kilde til protein, uden de relevante niveauer af trypsin i fordøjelsessystemet, kan ikke proteinet optages. Trypsin mangel har symptomer som kramper, diarré og blødninger, og ifølge SoyOnlineService, trypsinhæmmere også bidrage til bugspytkirtlen lidelser. I dyr testet med soja, forårsaget af trypsinhæmmere hæmmet vækst.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com