Sådan bruges injektioner til behandling af gigt

09/24/2011 by admin

Sådan bruges injektioner til behandling af gigt

Kortikosteroid injektioner kan give betydelig lindring til hævede, betændte leddene. Snarere end at tage medicin mundtligt og håber de korrekte beløb nå de berørte fælles, sætter en indsprøjtning medicinen direkte, hvor problemet ligger. Kortikosteroider er kraftfulde anti-inflammatoriske og kan bringe uger eller måneder af smerte-fri dage når injiceres en gigt fælles. Hvis du har en gigt fælles, der ikke har reageret godt på andre behandlinger, kan lægen anbefale brug af injektioner til at behandle den. Læs videre for at lære at bruge injektioner til behandling af gigt.

Instruktioner

• Sørg for, at injektionsstedet er ren og uden sår eller infektioner. Du kan ikke injiceres, hvis der er nogen problemer på injektionsstedet.

• Prøv at slappe af, og ikke spændt op dine muskler rundt omkring injektionsstedet. Hvis dine muskler er stram, vil det medføre betydelige ubehag, når det er tid til injektion.

• Forventer en indsprøjtning af lokalbedøvelse først. Dette bliver følelsesløs området rundt om leddet, hvilket vil lette ubehag du kunne opleve fra de vigtigste kortikosteroid injektion. Lokalbedøvelse injektion kan være smertefuldt, hvis givet til hurtigt, så spørg din læge til at gå langsomt.

• Bo stadig mens væske fjernes. Dette vil kun ske, hvis der er en betydelig mængde af hævelse i de berørte fælles. Væske oprustning er mest almindelige i gigt i knæet. Det kan tage et par minutter til lægen for at få alle væske ud, så vær tålmodig. Vær ikke overrasket, hvis lægen har til at skubbe på deres fælles lidt for at tvinge sidste par dråber væske.

• Forbered dig på kortikosteroid injektionen. Dette vil normalt blive givet umiddelbart efter fjernelse af enhver væske. Kortikosteroid injektion er hurtig og du kan ikke engang klar over det er blevet givet, især hvis din joint er stadig følelsesløs fra narkose.

• Opbevar din fælles som stadig som muligt for 24 til 48 timer umiddelbart efter injektion. Dette betyder opholder sig ud dine fødder, hvis injektion var i knæ, hofte og ankel. Hvile leddet vil forhindre det i at blive irriteret, som kan forstyrre arbejdet i kortikosteroid.

Tips & advarsler

  • Får ikke mere end tre kortikosteroid injektioner i det samme fælles i et givet år. Hyppig brug af kortikosteroid injektioner til behandling af gigt kan medføre muskler og sener omkring leddet til at nedbryde og knoglen bliver skør.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com