Lægemidler, der anvendes til behandling af AIDS

09/05/2011 by admin

AIDS (Erhvervet immundefekt syndrom) er en sygdom, der alvorligt svækker immunsystemet. Det er forårsaget af HIV (human immundefekt virus) og betragtes som den sidste fase af HIV-infektion. Anti-retrovirale lægemidler bruges til at behandle AIDS med mål at undertrykke en mangedobling af virus i cellerne i kroppen. I øjeblikket eksisterer syv klasser af anti-retrovirale lægemidler. AIDS kan ikke helbredes og målet med behandlingen er at undertrykke virus så længe som muligt og forbedre livskvaliteten. Typisk, en patient vil tage en kombination af mindst tre af disse stoffer.

NRTIs og NtRTIs

Nucleoside analog reverse transkriptase hæmmere (NRTIs) blokere replikation af HIV enzym reverse transkriptase. Disse lægemidler omfatter Retrovir, Epivir, Videx, Zerit og Ziagen. Emtriva, et nyere lægemiddel, kan behandle HIV og hepatitis B, en af de mulige infektioner en person med AIDS kan erhverve.

Nukleotid reverse transkriptase hæmmere (NtRTIs) er meget lig NRTIs, idet de holder reverse transkriptase enzym fra at multiplicere sig selv og kan bruges til behandling af Hepatitis B; disse behandlinger er ordineret til mennesker, der er resistente over for NRTIs. Viread er i øjeblikket den eneste godkendte lægemiddel i denne klasse.

Proteasehæmmere (PIs)

Proteasehæmmere (PIs) handle på HIV enzym protease og forårsage HIV partikler bliver infektiøse. PIs omfatter Invirase, Norvir, Crixivan, Viracept, Agenerase, Kaletra, Revataz og Aptivus. Almindelige bivirkninger for proteasehæmmere er kvalme, diarré og andre fordøjelses problemer. De påvirker også fedtstofskiftet forårsager folk at miste betydelige mængder af kropsfedt eller få ekstra fedt mellem skuldrene eller i maven.

Non-nucleoside omvendt transriptase hæmmere

Non-nucleoside reverse transkriptase hæmmere vedhæfte direkte til reverse transriptase enzym. NNRTIs omfatter Viramune, Rescriptor, Sustiva, Intelence. Mange mennesker oplever en udslæt fra ved hjælp af denne klasse af lægemidler.

Fusion hæmmere

Fusion hæmmere behandle resistente stammer af HIV, som ikke har responderet på andre former for behandling. De holde membraner i inficerede celler fra knyttet til membraner i raske celler omkring dem. Fuzeon er givet ved injektion og anvendes typisk på egen hånd.

Integrase hæmmere

Integrase hæmmere også behandle resistente stammer, men er beregnet til brug med andre anti-retrovirale lægemidler. De stopper replikering af integrase enzym, der forhindrer HIV DNA fra at sætte sig ind i menneskelige DNA. Isentress er i øjeblikket den eneste integrase hæmmer.

Chemokine Co receptor hæmmere

Chemokine Co receptor hæmmere (CCR5 antagonister) behandling af en bestemt type af HIV kaldet CCR5-tropic HIV-1. I modsætning til andre lægemidler, der er målrettet mod HIV-virus, fungerer Selzentry på et menneskeligt protein.

Behandlingsrespons

Virusmængden (mængden af HIV i kroppen) er målepind for hvor godt din behandlingsregime arbejder. Det er målt før du starter behandling og om hver tre til fire måneder bagefter; for nogle kan det være hyppigere. Disse tests vil afgøre, hvis din behandlingsregime skal ændres. Ifølge Mayo Clinic, mange nye lægemidler er i udvikling eller er ved at blive testet i kliniske forsøg i øjeblikket. For information om nye behandlinger, kan du ringe til AIDSinfo på 800-874-2572


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com