Ikke narkotiske smertestillende medicin

06/21/2010 by admin

Ikke narkotiske smertestillende medicin

Smertebehandling er afgørende for visse medicinske tilstande. Ikke-narkotiske smertestillende medicin er en klasse af smertestillende medicin ordineret til at lindre smerter. Det er de første narkotika valg ordineret til mild til moderat smertebehandling.

Betydning

Smertestillende medicin arbejde for at ændre den måde smerter opfattes af hjernen. Det kan blokere den smerte vej til hjernen eller ændre hjernen fortolkning af smerte signaler.

Typer

Acetaminophen og aspirin er typer af ikke-narkotiske analgetika, at mindske smerter og feber. Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) såsom ibuprofen, diclofenak og ibuprofen har anti-inflammatorisk, analgetisk og antipyretisk (feber reducere) egenskaber.

Fordele

Ikke-narkotiske smertestillende medicin fører ikke til afhængighed. De er også tåles godt af de fleste patienter med smerte symptomer, og producere ikke bivirkninger, når taget på korrekt dosering.

Begrænsning

Denne type smertestillende medicin er kun effektiv i styringen af milde til moderate smerter. Det kan ikke give effektiv lindring for kroniske smerte symptomer.

Advarsel

At tage mere end den foreskrevne dosis af NSAID kan resultere i gastrointestinal blødning med yderligere risiko for nyreskader når taget på en højere dosering. Acetaminophen kan skade leveren, når det tages ud over prescribe dosis med en højere risiko for personer med leversygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com