Leve med osteoporose

08/24/2011 by admin

Osteoporose er ofte en væsentlig årsag til invaliditet hos ældre kvinder. Derfor er det afgørende for kvinder i alle aldre til at være opmærksom på de mange forskellige risikofaktorer til sygdommen (Se ressourcer). Siden nogle risikofaktorer som køn, alder og familiens historie kan ikke ændres, bliver det mere vigtigt at fokusere på de risikofaktorer, som du kan gøre noget ved. Både kost og motion spiller væsentlige roller i langsommere knogletab, der opstår med alderen. Mens der er medicin til rådighed til at behandle sygdommen, er leve en sund livsstil nøglen til at reducere risikoen for frakturer af svækkede knogler.

Motion

Vægtbærende motion, eller enhver øvelse, der gør musklerne arbejde mod tyngdekraften, hjælper til at opbygge stærkere knogler. Kvinder med osteoporose savn hen til lave styrke øvelser for at styrke ryg og hofter. Resterende aktive og tilføjer mere fysisk aktivitet på dagen kan gøre hele forskellen, især hvis du arbejder for at styrke muskler og knogler i de øvre arme og ryg. Øvelser, der strækker sig den øverste del af ryggen hjælpe med at forbedre kropsholdning og styrke musklerne mellem skuldrene. Aerobe øvelser styrker knoglerne i dine ben, hofter og ryg, alle bidrager til at støtte din kropsvægt. Derudover forbedre fleksibilitet øvelser vifte af bevægelse, så du kan opretholde god balance og forhindre falls og eventuel skade. Walking, vægtløftning, er trin aerobic og dans eksempler på øvelser, der bygger knogletæthed. Disse typer af øvelser også bidrage til at forbedre muskelstyrke, koordination og balance. Kvinder bør motion mindst 30 minutter hver dag, selvom de skal gøre det i ti-minutters intervaller. Men hvis du har knogleskørhed, visse øvelser måske ikke være hensigtsmæssigt for dig at gøre. Løb eller jogging kan både lægge pres på allerede svækkede knogler. Golf, tennis og visse yogaøvelser kræver ligeledes vride bevægelser i taljen, som kan også øge risikoen for kompressionsfrakturer.

Kost

Calcium forbruget er ikke den eneste ernæring faktor betragtes for knogle sundhed. Bladgrøntsager og grønne grøntsager som majroe greens, grønkål, broccoli, spinat, collard blade, romaine salat, grønkål og mælkebøtte greens indeholder vitaminer og mineraler er nødvendige til at absorbere calcium i knoglerne. En voksende mængde forskning antyder også, at forbruge mere protein fundet i kød kan faktisk være bedre for knoglerne. Spise en almindelige fedtfattig kost kan ikke nødvendigvis være sundere for kvinder, der har eller er i høj risiko for at udvikle knogleskørhed. Resultaterne af en tidligere offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition undersøgelse fandt, at postmenopausale kvinder, der spiste mere protein viste højere knoglemineraltætheden i ryggen. Mens resultaterne var væsentlig, er yderligere undersøgelse berettiget til at undersøge en mulig sammenhæng mellem protein forbrug og sats af knogletab hos kvinder.

Vægt

En kvindes vægt er en af de mest præcise prædiktorer af knogle masse. Forskning viser, at mens fedme er forbundet med en lang række kroniske helbredsproblemer, at være for tynd kan faktisk øge risikoen for knogleskørhed. Ifølge en undersøgelse foretaget af forskere ved USDA Agricultural Research Service, havde kvinder, der begrænsede antallet af de forbrugte kalorier betydeligt lavere knoglemineraltætheden end kvinder i den prøve, der rapporterede at være mindre bekymret over hvad de spiste. I lyset af disse resultater, kvinder med osteoporose, der ønsker at tabe sig måske ønsker at indarbejde eventuelle vægttab program til at hjælpe med at opbygge stærkere knogler mere motion.

D-vitamin

D-vitamin er vigtigt for optagelsen af calcium og fosfor. Men bare tyve minutter for at være ude i solen hver dag kan hjælpe med at forhindre D-vitaminmangel. Voksne kvinder, der ikke får tilstrækkelige mængder af D-vitamin, enten via kosten eller sollys, vil i sidste ende udvikle osteomalaci, en sygdom, der svækker knogler, øger risikoen for knoglebrud. Som med andre vitaminer og mineraler, der er minimum skal daglige behov for vitamin D. kvinder, der er postmenopausale mindst 800 enheder af D-vitamin hver dag. En anden bekymring vedrører vitamin D er brugen af solcreme. Selv om solcreme er nødvendig for at beskytte mod hudkræft, forhindrer en solcreme med en SPF 30 D-vitamin fra sollys fra at blive absorberet i huden. Faktum er, at individer har brug for nogle eksponering for solen. Ligesom alt andet, du skal opnå en omhyggelig balance mellem at beskytte dig selv fra risikoen for at udvikle hudkræft og får nok D-vitamin for knogle sundhed.

Alkohol

Trods en række undersøgelser, som har knyttet alkoholisme med sænket knogletæthed, nu angiver nogle forskning, at drikke alkohol i beskedne mængder kan bidrage til at øge knogletæthed. Forskere fra Institut for medicin, Brigham and Women's Hospital og Harvard Medical School teoretisere, at kvinder, der drikker alkohol kan se en stigning i østrogen niveauer, som kan tegne sig for højere knogletæthed efter overgangsalderen end hos kvinder, der ikke drikker alkohol. Dette betyder ikke, at kvinder bør drikke alkohol for at opbygge knoglen masse. Alkoholforbrug er netop en faktor, der undersøges af det videnskabelige samfund i forbindelse med knogleskørhed og måder at forbedre knogle sundhed. Derfor er meget mere forskning nødvendig som at drikke store mængder af alkohol sætter kvinder i risiko for andre sundhedsmæssige problemer, herunder hjertesygdomme og brystkræft.

Falls

Rapporterne viser, at mere end 90 procent af hoftebrud sker som følge af osteoporose. Personer, der har sygdommen skal derfor tage særlige skridt til at reducere risikoen for fald og bryde en knogle. Altid være forsigtig, når du går, især i dårligt vejr. Hvis du finder dig selv falder, forsøge at falde fremad hvis du kan. Falder lige ned eller sidelæns øger dine chancer for at briste en hofte. Du kan også bryde kraften af et fald ved landing på din bagdel. Praksis balance øvelser ved at holde på køkken bordplade. Stå på ét ben ad gangen. Hold positionen i et minut, og derefter prøve det igen med lukkede øjne. Til sidst, prøve stående på ét ben uden at holde. Også, Husk på at hvis du bære bifocals eller trifocals, din dybdesyn kunne være ud når du kigger ned, som kan forårsage du mister din saldo. Visse medikamenter kan også forårsage bivirkninger, der kan bremse reflekser, og gøre du føler dig svimmel, svimmel eller desorienteret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com