Levealder med kongestiv hjerteinsufficiens

10/30/2011 by admin

Om kongestiv hjerteinsufficiens

Congestive hjerteinsufficiens (CHF) er en særlig type af hjerteinsufficiens. "Kongestiv" refererer til bagsiden op der opstår, når blodgennemstrømningen fra hjertet bremser og frisk iltet blod tilbage til hjertet fortsætter med at flyde i samme tempo. Dette kan resultere i hævelse (ødemer) i ben og ankler og flydende samling i lungerne (pulmonal ødem), som forårsager åndenød ofte forbundet med symptomatisk CHF. Hvis ubehandlet, kan CHF gradvist påvirke funktionen af alle større organer.

Stadier af CHF

Levealder med CHF varierer fra patient til patient og afhænger af sværhedsgraden af tilstanden. I 2001 etableret American Heart Association og American College of Cardiology fire faser for at hjælpe med at definere den vifte af CHF. Etape A gælder for dem med medicinsk historie, der omfatter andre betingelser, såsom hjerteanfald, højt blodtryk og hjertesygdomme, som automatisk placerer dem højere risiko for CHF. Trin B til D vedrører dem, med en kombination af testresultater og symptomer der klart angiver CHF. Fase B angiver nogen har en uddrivningsfraktion (et mål for mængden af blod pumpes ud af venstre hjertekammer med hvert hjerteslag) under 40 procent (55 procent eller højere er normalt). Stadium C betyder, at nogen har en lav uddrivningsfraktion samt CHF symptomer, herunder åndedrætsbesvær, træthed og nedsat fysisk aktivitet. Stage D gælder for dem med svær og avancerede symptomer på trin B og C.

Håndtering af og behandling af CHF

Fase af CHF indvirker direkte hvordan patienter og læger sammen vil administrere og behandle betingelsen. Patienter kan hjælpe håndtere deres CHF, især i sin tidligere stadier, og til gengæld forlænger livet, ved ikke ryge, begrænse eller eliminere helt alkoholforbrug, spise en kost lavt i salt og fedt, og udøve. Læger kan ordinere medicin, såsom Beta-blokkere, ACE-hæmmere og diuretika. til at forbedre hjertefunktion og behandle deraf følgende symptomer, såsom hævelse og væske væskeophobning. Kirurgi, herunder indsættelse af en pacemaker eller en transplantation, kan også være nødvendigt. Levealder med CHF, er som med andre sygdomme og lidelser, mest dystre når diagnosticeret som slutfase. Men selv da, læger forblive på vagt over for tildeling af en anslået overlevelsestid.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com