Hiatal Brok årsager & risikofaktorer

01/05/2012 by admin

En hiatal brok påvirker ca. 15 procent af befolkningen. Kun en lille procentdel af disse personer vil opleve symptomer som følge af denne betingelse.

Identifikation

En hiatal brok er på grund af en større end normal hiatal åbning. Din membran er en muskel, der adskiller brystet fra maven. Mellemgulvet har en åbning for spiserøret, hvor det forbinder til maven. En hiatal brok opstår, når en del af maven passerer gennem eller herniates gennem en afbrydelse og ind i brystet. De fleste hiatal brok udvikle sig over tid; spædbørn er imidlertid blevet født med hiatal brok.

Årsager

En hiatal brok kan være på grund af en afkortning af spiserøret skyldes refluks eller gylp af mavesyre, hvilket kan resultere i ardannelse. Dette trækker maven. En anden årsag kunne være en løs fastgørelse af spiserøret til mellemgulvet, som giver mulighed for både spiserøret og maven trækkes.

Symptomer

De fleste hiatal brok forårsager ikke symptomer. Men hvis Brok er meget stort kan det forårsage symptomer som GERD (gastroøsofageal reflukssygdom), opstød og halsbrand og kvalme.

Behandling

En stor hiatal brok kan kræve operation for at løse. Proceduren for denne type kirurgi involverer trække maven ned i maven, at gøre mindre, esophageal afbrydelse og sikring af spiserøret sikkert til mellemgulvet. Hiatal Brok, der er mindre og der forårsager GERD symptomer behandles med medicin som cimetidin, Ranitidin eller ramotidine.

Risikofaktorer

Du kan have en øget risiko for en hiatal brok, hvis du er over 50 år gamle, er overvægtige, eller er ryger. Børn, der lider af en hiatal brok er oftest født med denne tilstand.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com