Typer af Klebsiella

06/13/2010 by admin

Typer af Klebsiella

Klebsiella tilhører familien af bakterier kendt som enterobakterier. Det blev opdaget i 1800-tallet af biolog Edwin Klebs og er for nylig blevet en vigtig kilde til infektioner hos mennesker. Der findes flere typer af Klebsiella, det mest lægeligt vigtigt væsen Klebsiella pneumoniae. Klebsiella kan forårsage lungekræft og urin infektioner og er derfor en kilde til bekymring for læger og hospital administratorer, der skal forsøge at kontrollere spredningen af disse organismer.

Klebsiella Pneumoniae

Klebsiella pneumoniae er den mest lægeligt vigtigt Klebsiella. Det kan spredes gennem luftvejene eller blodbanen og er gået fra person til person, ved kontakt, eller mindre almindeligt gennem forurenende stoffer i miljøet. Klebsiella pneumoniae er en relativt sjælden infektion, der er mere almindelig hos diabetikere og alkoholikere.

Andre Klebsiella

To andre Klebsiella familiemedlemmer er lægeligt vigtigt. Klebsiella oxytoca og Klebsiella rhinoscleroma har for nylig fundet i humane kliniske prøver. Disse mikrober er især vigtige i hospitalserhvervede infektioner.

Drug vibrationssikker Klebsiella

Normalt behandles Klebsiella infektioner med antibiotika. For nylig, stammer af Klebsiella har udviklet resistens over for mange antibiotika. Disse bakterier producerer enzymer, såsom carbapenemase, som nedbryder forskellige antibiotika. I disse tilfælde er det afgørende, at en Mikrobiologi laboratorium udfører drug modtagelighed test for at identificere en korrekt virkningsfuldt antibiotikum.

Infektioner

Klebsiella kan forårsage urin- og respiratoriske infektioner. Klebsiella urin infektioner er generelt fundet hos ældre kvinder. Klebsiella kan også forårsage bakteriæmi, operationssår og intravaskulær kateter infektioner. Klebsiella lungeinfektioner forårsager produktion af en karakteristisk rød currant-jelly sputum.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com