Hvorfor folk få vægt let?

08/31/2013 by admin

Hvorfor folk få vægt let?

Vægtøgning er et problem for et stort antal mennesker, selv om visse sygdomstilstande, såvel som livsstil, også spiller en rolle i hvor let folk tager på i vægt. Begrundelse for vægtforøgelse varierer, men der er et par almindelige årsager, der kan føre til folk at få vægt let.

Langsom metabolisme

Base stofskifte (den hastighed, hvormed du brænde kalorier) bestemmes ved fødslen, og er delvist arveligt. Alligevel er der stadig en række af valg af livsstil, der kan fremskynde eller sinke metabolismen og påvirke hastighed og mængden af vægtøgning gennem hele livet. Kroppens sammensætning har en stor indvirkning på stofskiftet. Mennesker med en lav procentdel af muskel og en stor procentdel af kropsfedt har langsommere stofskifte, hvilket forklarer, hvorfor kvinden har et langsommere stofskifte end mænd (mænd har et naturligt højere procentdel af muskel i deres sammensætning). Manglende motion kan også langsom metabolisme og føre til vægtøgning.

Manglende motion

Mennesker, der spiser flere kalorier end de forbrænde vil få vægt lettere. Dem, der har en stillesiddende livsstil er særligt udsatte, som personer, der arbejder i kontorer eller andre sidde-down job. Mængden kalorier behov for at få vægt er nogle gange vildledende. For eksempel, er der 200 kalorier i et kransediagram, som ville tage ca. 25 minutters jogging eller 50 minutter at gøre Pilates til at brænde ud. For de fleste mennesker spise ude hyppigt eller hengive sig til fastfood på en regelmæssig basis, kan en gang om ugen træning ikke være nok til at brænde ud nok kalorier til at tabe eller endda bevare vægt.

Dårlig kost

En kost høj i fedt eller sukker er en sandsynligvis synderen for vægtøgning. Selv tilsyneladende uskyldige fødevarer vinde såsom sandwich eller salater kan føre til vægttab, hvis der anvendes for mange krydderier eller tilføjelser. For eksempel, et glas appelsinjuice har så meget sukker (12 tsk) som en dåse sodavand, og nogle salater kan pakke op til 1,000 kalorier, hvis de indeholder store mængder af ost, croutoner eller saucer. TGI Friday's Pecan-Crusted Kyllingesalat har 750 kalorier og 50 gram fedt.

Helbredsproblemer

Der er en række medicinske tilstande, der kan forårsage hurtig vægtstigning. Disse omfatter diabetes, underaktiv skjoldbruskkirtlen, depression og Cushings syndrom. Hver kan påvirke dit stofskifte eller føre til hurtig vægtstigning, hvis ikke behandles ordentligt. Lavt blodsukker fører ofte til trang til sukker og stivelsesholdige fødevarer. Der er også medicin, der kan påvirke vægt, herunder anti-beslaglæggelse medicin, medicin til kroniske smerter, (som også kan påvirke evnen til at træne på en regelmæssig basis), astma inhalatoren som indeholder steroider, antidepression og og psykofarmaka, p-piller og hormonbehandling.

Stress

Høje niveauer af stress får kroppen til at frigive kortison, også kendt som "kamp eller flugt reaktion" hormonet. Cortisol bremser stofskiftet, påvirker blodsukkeret (fører til cravings) og får kroppen til at akkumulere mere fedt omkring maven område. Stress er også tæt forbundet med følelsesmæssige spise, fører til ikke kun hyppigere spiser, men også til at spise, mens ikke sulten (som en måde at lette off angst) eller til at stole på højt fedtindhold, høj-sukker komfort fødevarer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com