Kirurgiske instrumenter, der anvendes i knæalloplastik

08/14/2013 by admin

Total knæalloplastik---også kendt som total knæartroplastik---generelt tager fra én til to og en halv time, med patienten som regel under fuld narkose.

Proceduren

I løbet af knæalloplastik fjerner kirurgen først eventuelle beskadigede brusk og knogle. Den nye metal og plastik protese placeres derefter på knoglen, en procedure, der er designet til at returnere funktion og tilpasning til knæet.

Forskellige typer af kunstige knæled

Selvom der er mange forskellige typer af design og materialer, der anvendes i en total knæalloplastik, mest består af tre komponenter: den femorale komponent, lavet af stærk metal; den tibial komponent, lavet af holdbart plast; og den patellar komponent, der er også lavet af plastik.

Instrumenterne, der

De instrumenter, der anvendes i driften omfatter:Skalpel---bruges til at lave snittetBovi blyant---en anordning, der anvendes til elektrisk ætse, eller brænde og forsegle enderne af blodkar, der blødning i det kirurgiske områdeRake retraktorer---at trække huden væk fra snittetRongeur---bruges til at fjerne knogle sporerDrill---til boring af huller i knoglerFemorale, tibial skæring og patellar jigs---brugt til at skære knoglerneMallet og pins---benene hjælper med at holde protesen på plads, og en kølle bruges til hammer benene ind i knoglenKnogle så---bruges til at forme knoglen for protesenCement---anvendes til at sammenføje udskiftning til knoglenSuturer---bruges til at sy i huden igen sammen efter proceduren er færdig

Resultatet

Ifølge Mayo Clinic, "mere end 95 procent af dem, der har en total knæalloplastik opleve betydelig smertelindring, forbedret mobilitet og en bedre overordnet livskvalitet."

Resultaterne

Samlede knæledsproteser er blevet udført med succes på alle alderstrin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com