Hvordan man kan hjælpe nogen med alkoholmisbrug

12/21/2012 by admin

Hvordan man kan hjælpe nogen med alkoholmisbrug

Ifølge Mayo Clinic hjemmeside er alkoholisme en kronisk sygdom, der forårsager din krop til at blive afhængig af alkohol. Alkoholmisbrug er lidt anderledes. En alkohol misbruger drikker for meget, men han er ikke fysisk afhængige. Du måske kender nogen, der lider af alkoholmisbrug og føler sig magtesløse til at hjælpe ham. Der er ingen simpel løsning, der vil ordne alt. Du bør gøre dit bedste indsats for at hjælpe ham. Men du må indse, at i sidste ende, han har lyst til at få hjælp.

Instruktioner

• Gøre misbrugeren ansvarlig for sine handlinger. Stoppe med at lave undskyldninger. Du skal ikke dække op for ham. Må ikke lyve for andre mennesker til at forklare sine handlinger efter en tung drikke episode. Fortæl sandheden, han misbruger alkohol.

• Tale med alkohol misbruger. Sige til hende på en rolig måde, hvordan du føler om hendes misbrug. Forklare, at du er bekymret for hende, og du kun ønsker at hjælpe hende.

• Give konsekvenser for misbrugeren. Du skal være parat til at følge op med konsekvensen, så han ved, at du er seriøs. Hvis du bor med ham, kan du flytte, hvis han ikke stopper. Hvis han er en ven, så fortæl ham, du ikke længere vil hænge ud med ham. Pointen er at få ham til at mærke konsekvenserne og beslutte, om hans drikkeri er vigtigere end noget andet.

• Find behandlingsmuligheder. Tal med din læge. Han kan muligvis henvise dig til en person, der kan hjælpe alkohol misbruger. Gå til hjemmesiden for det Nationalråd om alkoholisme og narkotikamisbrug. Du vil finde ressourcer, herunder navnene på behandlingssteder og støttegrupper. Give misbrugeren navn og nummer på en behandlingscenter eller støtte gruppe og tilbud at gå med hende.

• Har en anden person taler til misbrugeren. Hvis misbrugeren nægter stadig hjælp, bringe i en ven eller et familiemedlem til at tale med misbrugeren. Misbrugeren kan føle, at personen er mindre fordømmende end dig. En ex-alkoholiker kan forklare den negative virkninger alkohol havde på sit liv. En inddrive alkoholiker kan være i stand til at overtale misbrugeren til at stoppe med at drikke.

• Har en intervention. Bringe familie og venner af misbrugeren, sammen med en sundhedsmedarbejder. Forklare de skadelige virkninger af alkohol. Kontroller, at den sundhedsprofessionelle har gjort denne form for intervention før.

Tips & advarsler

  • Find en støttegruppe for dig selv, såsom Al-Anon. Gå til at finde en lokal gruppe www.al-anon.alateen.org.
  • Planen for et tilbagefald. Hvis misbrugeren får hjælp, kan han lide tilbagefald på et tidspunkt. Ikke blive vred på ham. Støtte ham ved at lade ham vide, at du tror på ham. Komme ud over tilbagefald og fokusere på de positive skridt siden at få hjælp.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com