Sådan Cope med seglcelle i et spædbarn

04/06/2010 by admin

Seglcelle anæmi er en genetisk sygdom, der påvirker formen af de røde blodlegemer. Normalt rød blod celler skal være rund og fleksible, men spædbørn født med seglcelle anæmi har røde blodlegemer, der er halvmåne formet og stiv. Forkert formet røde blodlegemer går i stå inden for de fartøjer, forårsager smerte kriser og måske endda organskader. Også, de røde blodlegemer lever ikke så længe som normale røde blodlegemer, resulterer i blodmangel. Seglcelle anæmi rammer hovedsageligt spædbørn enten afrikansk eller spansktalende afstamning. Det er dog også fundet i spædbørn af mellemøstlige, indiske og Middelhavet herkomst.

Instruktioner

Medicinske bekymringer

• Behandle infektioner hurtigt og korrekt. Seglcelle anæmi skader ofte milt, som er et organ i kroppen, der hjælper med at bekæmpe off infektioner. Således er børn med seglcelle anæmi en øget risiko for at udvikle alvorlige infektioner. Symptomerne på en alvorlig infektion kan omfatte feber, smerter, apati, hoste, hurtig vejrtrækning og opkastning.

• Vær opmærksom på slagtilfælde symptomer. Ifølge Baby Center, vil omkring 10 procent af alle børn med seglcelleanæmi opleve slagtilfælde. Symptomer på et slagtilfælde omfatter svimmelhed, hovedpine, synstab og svaghed på den ene eller begge sider af kroppen.

• Læge regelmæssigt om nogen sundhedsmæssige betænkeligheder. Spædbørn med seglcelle anæmi kan har øjenproblemer eller lider af gulsot. En læge bør høres om eventuelle bekymringer at sikre hurtig og ordentlig behandling.

Følelsesmæssig bekymringer

• Få og give støtte. Tilslutning med andre forældre til børn med seglcelleanæmi kan hjælpe med at håndtere de særlige udfordringer, der går sammen med forsørgelsen af et barn med seglcelle anæmi.

• Bede om hjælp. Hvis du føler dig overvældet, bede om hjælp fra andre familiemedlemmer eller medicinske fagfolk. Rådgivning kan hjælpe hvis du er især overvældet.

• Blive uddannet om sygdommen. Spørg dit barns læge om ny forskning vedrørende seglcelle anæmi. Læs aktuelle bøger og artikler, der beskriver sygdommen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com