Kemikalier, der kan påvirke øjet

02/24/2014 by admin

Kemikalier, der kan påvirke øjet

Vores øjne er en følsom aktiv, som de fleste af os gøre vores bedste for at beskytte. Mange ting kan få dem til at blive irriteret, såsom støv, UV-stråler og forskellige kemikalier. Men mens nogle kemikalier kan forårsage svære smerter og mulige blindhed, andre er designet til at hjælpe med at reducere eller eliminere de samme symptomer.

Isotonisk saltopløsning

Isotonisk saltopløsning indeholder et saltindhold på næsten lig med, findes i den menneskelige krop. Det er en kemisk løsning beregnet til at blive brugt til at skylle øjet i tilfælde af at et skadeligt stof, såsom syre, gør kontakt med øjets overflade. Det bør gælde for øjet umiddelbart efter hændelsen opstår for at forhindre potentielt permanent skade på øjet, hvilket kan omfatte grå stær, glaukom og selv blindhed.

Flussyre

Flussyre er en ætsende kemisk, der spiser gennem blødt væv og hvis udsat for øjet, kan forårsage alvorlig skade og blindhed. Hvis koncentrationen af flussyre syre er høj, vil den deraf følgende smerte være større end hvis koncentrationen er lavere. Men hvis koncentrationen er lavere, følelsen af smerte kan ikke forekomme indtil en time eller mere efter den syre indledende kontakt med øjet.

Alkali syrer

Alkali syrer kan forårsage interne og eksterne skader på øjnene når de udsættes. Fælles husholdningsartikler, der indeholder alkali omfatter gødning og rengøringsmidler som ammoniak og afløb rengøringsmidler. På grund af den høje pH niveauer af alkali-baserede kemikalier, kan følsomme områder for øje som hornhinden og linsen være alvorligt skadet hvis udsat.

Klor

Klor er almindeligt anvendt i rengøringsmidler og swimmingpools. Hvis øjne er udsat i små doser, kan for eksempel mens svømning, de blive irriteret og rød. Når klor er blandet med vand, det bliver sure og skader cellerne i kroppen. Eksponering for chlorerede vand kan føre til infektioner, men langtidseffekter er typisk ikke et problem. Dog, højere koncentrationer af klor, som dem der findes i rengøringsmidler, kan forårsage alvorlige skader på øjnene.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com