Fysioterapi behandling for Cerebral parese

08/11/2012 by admin

Cerebral parese er en neurologisk lidelse, der skader motorisk kontrol centrene af hjernen, der forårsager betydelige fysiske handicap. Det kan forekomme under graviditet, fødsel eller tidlige barndom og endda meget sjældent i voksenalderen. Fysioterapi (PT) er den mest ofte anbefalede behandling at genskabe patientens funktionelle uafhængighed. For at få succes, skal fysisk terapi anvendes i hele barnets udviklingsmæssige år.

Definition af PT

PT er også kendt som fysioterapi og er en form for behandling, der har til formål at genoprette en person fuld bevægelse og funktionsevne, når det er faldet med personskade, sygdom, ældning eller andre miljømæssige faktorer. Fysioterapi dækker en bred vifte af viden, men er opdelt i specialområder. Neurologiske PT er det specifikke område, der fokuserer på rehabilitering funktionsnedsættelse forårsaget af neurologiske lidelser. Fysioterapeuter, der behandler cerebral parese ofte beskæftige sig med småbørn, således pediatric PT er en anden kræves speciale.

Neurologiske udvikling

Medicinske teorier, at neurologiske udvikling er hierarkisk. Det betyder, at lavere niveau funktioner skal være udviklede første før højere niveau funktioner og at korrigere tidligere påvirkninger restaurering af sidstnævnte. For eksempel betragtes synapse reflekser eller rygmarvsreaktioner som low-level funktioner. Et handicap i dette område skal i første omgang behandles før højere motoriske færdigheder som at gå, kan udvikles ordentligt. Dette er den teoretiske basis for brug af fysisk terapi til behandling af cerebral parese og andre neurologiske lidelser.

Bobath behandling

Bobath behandling er en af de store vejledende principper i fysioterapi behandling af cerebral parese og er også kendt som neuro-udviklingsmæssige behandling (NDT). Konceptet er opkaldt efter den mand og kone team, der opfandt det, Berta Bobath, en fysioterapeut og Karel Bobath, en psykiater og neurofysiolog. Metoden er baseret på den menneskelige hjerne regenererende evne efter skade. Det indebærer en omhyggeligt målte anvendelse af stress på patientens centrale nervesystem og muskulære system, således at patienten skaber og styrker deres egen sensorimotor kapaciteter.

Fokusområder

Fysioterapi programmer involverer for det meste fysiske øvelser. Øvelserne fokuserer på stretching, positionering og bygning styrke. Børn med cerebral parese har ofte stram eller spændte muskler. Stretching øvelser vil hjælpe med at holde dem løs og øge mobiliteten. For at udjævne muskeltonus og yderligere gendanne bevægelse, bruges positionering øvelser. I sådanne aktiviteter, seler, bortførelse puder, kan knæ startspærreanordninger og andre prekære enheder bruges til at holde barnet i den korrigerende holdning. Styrke bygning øvelser er opdelt i specifikke aktiviteter sigter mod at udvikle bestemte muskelgrupper. Ben og arm muskler er ofte den primære fokus.

Tilknyttede behandlinger

Andre handicap forårsaget af cerebral parese skal også behandles ved hjælp af andre metoder. Ergoterapi er ofte kombineret med fysisk terapi som de tidligere tilbud med finmotorik og dagligt levende aktiviteter som dressing, bade og toilet rutiner. Tale og sprog terapi er en anden samtidige behandling. Det fokuserer på at behandle vanskeligheder i artikulation, spise og drikke forårsaget af upræcise kontrol af de mundtlige og facial nervøs og muskuløs strukturer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com