Hvad er fordelene ved at tage Niacin?

01/18/2011 by admin

Hvad er fordelene ved at tage Niacin?

Niacin og vitamin B3, er mest kendt for sin brug i at forbedre kolesterolindholdet i blodet. Nogle andre fordele ved at tage niacin er også bakkes op af stærke videnskabelige beviser, mens nogle mulige fordele har færre beviser til at bakke dem op.

Stærke videnskabelige beviser: Slaget højt kolesteroltal

Videnskabelige undersøgelser har bevist igen og igen at niacin øger high-density lipoprotein, der danner "gode" kolesterol. Undersøgelser, der har taget forskningen et skridt videre har også fundet, at tage niacin tilbyder flere fordele til din HDL end at tage receptpligtig medicin kendt som statiner.

Stærke videnskabelige beviser: Bekæmpe Niacin mangel

En anden indlysende fordel ved at tage niacin er som en kur for niacin mangel, også kendt som pellagra. Den amerikanske Food and Drug Administration har godkendt brugen af niacin til dette formål.

Gode videnskabelige beviser: Forebygge åreforkalkning

Da niacin reducerer højt kolesteroltal, er der en positiv forbindelse til niacin bremse processen for åreforkalkning, også kendt som "åreforkalkning." Men, undersøgelser har vist, at niacin bør tages med en receptpligtig medicin til at modtage det fulde udbytte.

Gode videnskabelige beviser: Forebyggelse af en anden hjerteanfald

Niacin kan forhindre fatalt hjerteanfald når de kombineres med andre reduktion af kolesterol medicin. Stammer fra niacin's evne til at forbedre kolesterolniveauer, har niacin også vist sig for at reducere forekomsten af hjertesygdom, når det bruges som en del af en omfattende behandlingsplan.

Uklart videnskabelige beviser

Bremse processen med aldersrelateret makuladegeneration og Alzheimers sygdom er to mulige fordele ved at tage niacin, der har mindre videnskabelige beviser til at bakke dem op. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at nå frem til endelige konklusioner.

Pas på: Farlige bivirkninger eller interaktioner

Forsigtighed er påkrævet, når du tager niacin med insulin eller andre receptpligtig diabetes medicin. Diabetikere er advaret om, at en justering i insulin dosering er nødvendig, når der begynder en niacin regime. Enhver brug af medicin, der påvirker blodsukkeret skal udføres med største omhu.

Andre farlige virkninger omfatter levertoksicitet, en stigning i blodpropper, forværring af mavesår, lavt blodtryk, og muskel celleskader. Patienterne bør overvåges af en læge med lever blodprøver samtidig ved hjælp af niacin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com