Forskelle mellem lektiner & antistoffer

05/24/2012 by admin

Forskelle mellem lektiner & antistoffer

Lektiner og antistoffer kan dele nogle lignende egenskaber, men de kommer fra forskellige kilder og opfører sig ofte på forskellige måder. Begge er proteiner, og begge kan forårsage celler til at binde eller blodprop, men ikke alle lektiner er gavnlige og ikke alle antistoffer er helt hjælpsom hele tiden. Forskningen fortsætter med at afdække forholdet mellem kost og kroppens autoimmun reaktion.

Definitioner

En lektin er en naturligt forekommende komplekse protein molekyle, der kan binde sig til kulhydrater og forårsager agglutination eller binding af celler. Antistoffer eller immunoglobuliner (Ig), er Blodproteiner, der tjener til at beskytte kroppen mod spredning af sygdom eller smitsomme antigener. Ifølge den mikrobielle verden, antistoffer falder i fem hovedkategorier: IgG, som er den mest rigelige; IgM, som er den største; IgA, som er fundet i modermælk; IgE, som er ofte involveret i allergiske reaktioner; og IgD, som aids i antigen reception.

Oprindelse

Lektiner findes i alle fødevarer kilder men er primært forbundet med planter som korn, ris og bælgfrugter. Antistoffer er lavet i blodet i varierende mængder at bekæmpe antigen trusler, som skadelige bakterier eller virus. Syntetisk antistoffer er også tilgængelige i form af vacciner, men arbejdet som katalysatorer til fremme af kroppens egen produktion af antistoffer.

Funktioner

Fordi lektiner kan binde til sukker og kulhydrater, kan de opføre sig som antistoffer, forårsager røde blodlegemer til link og blodprop. Derudover kan lektiner forårsage celler til at formere sig eller kan endda forårsage celledød. Visse typer af lektiner fundet i hvede kan fremme immunologiske aktiviteter, mens andre kilder, rapporterer CBS nyheder, gerne fra Ricinus, er meget giftig. Men den menneskelige krop producerer antistoffer til at konsekvent beskytte mennesker mod sygdom og infektion.

Forskelle

En lektin er en indtaget protein, mens kroppen skaber antistof proteiner. En væsentlig forskel mellem lektiner og antistoffer er ikke, hvad de gør, men hvorfor de gør det. Mens lektiner og antistoffer kan opføre sig på samme måde ved lagres på celler og ændre deres struktur, beskytte antistoffer celler i kroppen fra skade, mens lektiner har mulighed for at ændre cellestrukturer og adfærd - hvad enten det er god, dårlig eller ligegyldig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com