Syv tegn på sorg

05/09/2012 by admin

Sorg er en sund måde at håndtere livets tab. Erkender stadier af sorg og arbejder gennem dem er afgørende for at opretholde gode fysiske og mentale sundhed. Ikke alle oplever stadier af sorg på samme måde eller i samme omfang. Nogle mennesker kan gå gennem dem mere end én gang og ikke i nogen sæt rækkefølge. Blandt de flere tegn på sorg, chok, fornægtelse, vrede, skyld, depression er erkendelse og accept de syv top faser.

Chok

Den første reaktion på en tab er normalt chok, især i tilfælde af pludselig død. Nogle mennesker synke straks ned i dyb hjertesorg åbenbaret gennem ukontrollabel gråd. Andre kan distancere sig af følelsen følelsesløse og viser ingen følelser overhovedet. De lod tab i deres bevidsthed gradvist, i stedet for på én gang.

Denial-of-

Benægtelse er ofte til stede i de tidlige stadier af tab. Pludselig død er langt den sværeste tab til at acceptere. Det er lettere at tro det er alle en fejltagelse end at acceptere en smertefuld virkelighed. Benægtelse hjælper lindre angst og smerte, indtil du finder en måde at klare.

Vrede

Mange mennesker, der lider et tab vil blive vred og skyde skylden på Gud for at lade noget tilfældigvis nogen de elsker. De kan føle, at livet er uretfærdigt, at afdøde var for ung eller for godt til at dø. De harmes over andre og kan endda tror, en anden skal have døde i stedet. De kan føle sig vred på sig selv og andre for ikke at have gjort mere for at forhindre tab.

Skyld

Skyld følelser har ringe hensyntagen til rationalitet. Mange mennesker føler sig skyldig, fordi de er stadig i live og anden personen er død. De mener, at der var noget de kunne have gjort for at forhindre det død. Følelse skyldig er en naturlig del af sorg, men det er vigtigt at acceptere, at ingen kan kontrollere død.

Depression

Depression er en normal reaktion på tab. Mange sørgende mennesker oplever ændringer i spise eller sove vaner, humør, irritabilitet og energi, og kan opleve følelser af håbløshed. Undertiden depression er den længste fase af sørgende. Som sorg mindsker, svinder depression sædvanligvis.

Erkendelse

Erkendelse af, at livet har ændret sig kan komme efter depression. Du begynder at står over for hvad der er sket og beslutter at gå videre med dit liv ved at tage det en dag ad gangen. Du kan genkende tab og de følelser, du har om det, men du dvæle ikke ved dem.

Accept

Accept kommer efter alle faser af sorg er helt afsluttet. De fleste mennesker vil være i stand til at ansigt og acceptere deres tab. Når smerterne svinder, deres tænkning vokser skarpere, og de kan blive kraftigere end de var før tab opstod. De vil tænke på tabet med sorg, men sorg vil ikke være overvældende.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com