Er kontaktlinser skadelige?

04/21/2012 by admin

Er kontaktlinser skadelige?

Selvom kan opstå alvorlige problemer fra iført kontaktlinser, er disse forekomster meget sjældne. For at være udstyret med de korrekte linser og afgøre, om kontakter er endnu en farbar vej i stedet for briller, skal du kontakte en professionel øjenlæge. Mens de fleste mennesker har ingen problemer med iført kontakter (selv dem med en bygningsfejl), er der visse tilfælde, hvor kontakt brug ikke anbefales. Generelt, kontaktlinser er ikke skadelige for øjnene og bæres af millioner af mennesker dagligt med ingen problemer. De fleste problemer opstår ikke på grund af kontakt brug sig selv men på grund af visse forkerte handlinger og uretmæssig pleje hos kontaktlinse brugeren.

Risici

Iført kontaktlinser sætte en person i højere risiko for at udvikle en øjeninfektion, pink øjet, Hornhinde hudafskrabninger eller hornhinde sår. Hvis ikke set på af en professionel optometrist, kunne disse betingelser bliver svær og forårsage blindhed, selv om dette er en sjælden begivenhed. Hvis du oplever ubehag i øjet, for meget rive eller unormal udledning fra øjet, følsomhed over for lys, rødme i øjet, sløret syn, øjensmerter eller hævelse omkring øjet, disse kan være tegn på et alvorligt problem.

Ordentlig reaktion på øjenirritation

Hvis dit øje ser ud til at være irriteret, er det vigtigt, at du straks tage ud kontakterne og lave en aftale for at se en optiker professionel. Mange mennesker fejlagtigt beslutter at holde iført den kontakt, som yderligere vil irritere øjet og kan føre til en mere alvorlig tilstand. Nogle folk finde ud af, at de ikke producerer nok tårer mens iført kontakter, hvilket fører til konstant øjenirritation.

Ordentlig linsepleje

Hornhinde sår, åbne sår på øjnene, er normalt forårsaget af øjeninfektioner. Den bedste måde at sikre, at kontaktlinser er sikkert at bære er at tage ordentlig pleje af dem. Kontaktpersonerne bør være korrekt rengøres og desinficeres regelmæssigt for at beskytte mod infektion. Når linser er placeret i løsning og taget ud og placeret i øjet, skal løsningen kasseres. Placere linser ind allerede anvendte løsning kan føre til infektion. Kontakter må aldrig udsættes for vand, herunder tap og destilleret vand. Dette øger sandsynligheden for eksponering for Acanthamoeba keratitis, en alvorlig øjeninfektion, som har ingen kur. Kontaktlinser skal ikke bæres mens svømning i puljer, søer eller havet.

Betydningen af renlighed

Andre måder at beskytte sig mod øjeninfektion indebærer ordentlig sundhed og renlighed. En ny kontaktlinse sag bør anvendes hver 3 til 6 måneder. En sag kan få beskidt og forurenet efter konstant brug, så det er bedre at forebygge end at helbrede. Det er også meget vigtigt at vaske dine hænder før håndtering af kontakter og erstatte kontakter så ofte som foreskrevet. Forsøger at forlænge anvendelsen af kontakter mere end beregnet kan forårsage øjenirritation og andre problemer. Du bør også få en professionel øjenundersøgelse årligt til at sikre korrekt øjet pleje.

Farer

Specielle kontaktlinser, der er nogle gange sælges i butikker og kostume butikker, især omkring Halloween, bør aldrig bæres. Disse kontaktpersoner indeholder normalt dekorative elementer men hvis slidt kan forårsage permanente skader på øjne. I fortiden, har der været bekymringer, som FDA med visse kontakt løsninger, der var blevet trukket fra hylderne på grund af risikoen for at udvikle bakterie-og svampeinfektioner. Det er vigtigt at bestille kontakter fra en professionel og ikke via internettet og til at holde med FDA til enhver minder eller drejer sig om bestemte kontakt mærker eller løsning produkter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com