Hvordan kloning virker

12/25/2012 by admin

Hvordan kloning virker

Kloning typer

Kloning er en generisk betegnelse end kan betyde et af tre ting. Det kan henvise til molekylære kloning, reproduktiv kloning for at generere et dyr, der vokser til voksenalderen, eller embryonale kloning, hvor målet er at give forskere med visse celletyper, bruges kun til terapeutiske behandlinger.

Molekylær kloning

Molekylær kloning sker hele tiden i bioteknologiske forskning. I denne proces, er genetisk DNA i form af et DNA-fragment kaldes et gen, fjernet fra en organisme og indsættes i en anden. Processen begynder ved isolering af det ønskede DNA fra en organisme og derefter skære det ud af genomet. Enderne af denne DNA-fragment indeholder molekyler, der gør dem ønsker at holde sig til DNA, hvor det vil blive indsat. Genet er indsat i et plasmid, eller et stykke af bakteriel DNA fundet uden for den organisme kromosomale DNA. Plasmid DNA har unikke karakteristika, der gør det muligt at blive skåret og det ønskede gen DNA indsat. Når dette er opnået, er plasmidet derefter indsættes i bakterier, hvor mange eksemplarer kan foretages over flere generationer. Laboranter vælge disse bakterier for visse træk, specielt på udkig efter dem, der indeholder genet de var oprindeligt interesseret i. Denne form for kloning er gjort på daglig basis i de fleste research centre rundt om i verden.

Reproduktiv kloning

Reproduktiv kloning er hvad mange mennesker tænker på, når de hører ordet "klon." Dette er den proces, hvorved en genetiske twin er lavet af et allerede udviklet organisme. Denne proces begynder med to ting--genetiske materiale, i form af nukleare DNA taget fra en organisme, og et æg, hvorfra alle genetiske materiale er blevet fjernet. Det næste skridt er at indsætte det genetiske materiale i vært æg. Dette kaldes befrugtning og når gøres ordentligt, det befrugtede æg begynder at dividere og bliver et foster. Fosteret kan derefter implanteres i en vært mor for udvikling og fødsel. Fåret Dolly var den første voksent pattedyr til at blive klonet på denne måde. Ifølge kloning faktabladet på Human Genome Project, denne type af kloning har en lav succesrate og det tog 276 forsøg, før der var succes med Dolly.

Terapeutisk kloning

Terapeutisk kloning er gjort i en lignende måde som reproduktiv kloning, bortset fra at det endelige mål er at standse udviklingen af æg på dag 5 og høste de stamceller, der blev oprettet under celledeling. Det er forskning i stamceller. En sådan praksis er reguleret af føderale regering statut i USA. I marts 2009 ændret præsident Obama den måde stamcelleforskning er reguleret. Denne nye "orden giver forskere til at bruge føderale midler for at arbejde med nye cellelinjer, (men) lovgivningsmæssige forbud mod brugen af føderale dollars til at skabe nye stamcellelinjer forbliver på plads." Terapeutisk kloning er den mest kontroversielle af de tre typer på grund af de involverede etik. Nogle føler at det er forkert at skabe liv bare for at ødelægge det, men andre mener denne teknologi vil føre til hurtigere opdagelse og helbredelsesmetoder for mange alvorlige og uhelbredelige sygdomme – og i sidste ende føre til vækst af organer og væv end kan transplanteres.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com