Carotis arterie blokering symptomer

12/26/2012 by admin

Carotis arterie blokering symptomer

Carotis arterie blokering er en meget alvorlig situation, der kan leves med i år, før symptomerne er til stede. Risikoen stiger med alderen, som arterierne fortykkes med plaque og mister deres elasticitet. Nogle mennesker kan leve hele deres liv med en grad af blokering i deres halspulsåren og aldrig selv indse det, og det er derfor undertiden læger ikke vil gøre noget når de finder delvis blokering i en patient med fremskreden alder. Dog, når en patient har udsigten til en god livskvalitet for mange år, læger vil betale meget opmærksom på symptomerne på enhver carotis arterie blokering.

Betydning

Betydningen af diagnosticering af halspulsåren sygdom før en blokering er meget vigtigt. Den sygdom, der forårsager blokering øger risiko for et slagtilfælde på tre måder: begrænset blodtilførslen til hjernen, en blodprop, at blive fast i allerede indsnævret arterie eller plaque bryde fra arterie og bliver indgivet i de mindre blodårer i hjernen. Uden en konstant strøm af blod til hjernen, vil væv hurtigt blevet forarmet af ilt og dø.

Identifikation af risikofaktorer

Når du opdager at du har en carotis arterie blokering, er det ofte for sent, da resultatet er ofte ødelæggende. Vigtigste er at anerkende de risikofaktorer, der vil øge muligheden for din carotis arterie blokeres. Disse er de samme faktorer, der er involveret i hjertesygdom og omfatter højt blodtryk, diabetes, rygning, fedme og højt kolesteroltal. Hvis du kombinerer disse risikofaktorer med alder, bør du forvente din læger til at kontrollere din halspulsårer for blokering.

Forebyggelse

Forhindrer din halspulsårer fra blokering forhindrer også resten af arterier i kroppen fra blokering. At reducere dit kolesteroltal, udøve, spise uraffineret kulhydrater og en kost lavt indhold af mættet fedt, er især trans-fedtsyrer, alle måder at reducere chancerne for din carotis arterier bliver tilstoppet eller blokeret. Hvis du er en ryger, afslutning vil gøre den største ændring i din risikofaktor og bør alvorligt overvejes.

Symptomer på halspulsåren blokering

Carotis arterie blokering vil forårsage et slagtilfælde i sin værste form. Den enklere version, som du ønsker at kende symptomerne for faktisk hedder en forbigående iskæmisk attak eller en TIA. Ifølge Mayo Clinic, symptomerne for en blokering af arterierne er næsten den samme som for et slagtilfælde, men de er kun midlertidig. Du bør søge akut lægehjælp øjeblikkeligt, hvis du oplever pludselige følelsesløshed til den ene side af ansigtet, arm eller ben. Du kan også have talebesvær og nedværdigelse deres ord. Hvis du mister synet på det ene øje, kan ikke stå oprejst eller holde din saldo, søge hjælp straks. Selv om det måske går væk inden for en time, har du ingen mulighed for at vide, hvornår du kan have en fuld-blæst slagtilfælde.

Behandling

Der findes flere typer af behandlinger, at din læge vil vælge at bruge på dig, afhængigt af sværhedsgraden. Normalt, du kan forvente at blive ordineret statiner til at reducere kolesterol og blod fortynder for at mindske risikoen for blodpropper, og rådes til at rydde op din livsstil ved at stoppe rygning, at mindske fedt indtag, spise mere frugt og grøntsager, drikke mindre alkohol og får mere motion. En ultralydsscanning kan tages af din hals til at bestemme hvis blokerede arterier er til stede. I mere ekstreme tilfælde, kan operation være påkrævet at åbne arterien og fjerne lag af plaque foring af arterie.

Anerkendelse

National Stroke Association råder folk til at bruge disse kontroller, der danner ordet, hurtigt, for at afgøre, om en person har et slagtilfælde:

F = ANSIGT. Bede personen til at smile. Kontroller, hvis ene side af ansigtet droops.

A = ARME. Bede personen til at øge både våben. Se, hvis ene arm glider nedad.

S = TALE. Bede personen til at gentage en enkel sætning. Check at se, hvis ord er sløret, og hvis sætningen gentages korrekt.

T = TID. Hvis en person viser nogen af disse symptomer, er tiden afgørende. Det er vigtigt at få på hospitalet så hurtigt som muligt. Ringe 9-1-1. Handle hurtigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com