Sådan læses kolesterol blodprøve resultater

10/07/2012 by admin

Sådan læses kolesterol blodprøve resultater

Forståelse kolesterolniveauer kan være forvirrende, men det er en vigtig del af dit helbred. Når det kommer til at forstå forskellen mellem lipider, "gode kolesterol," "dårlige kolesterol" og triglycerider, du ofte brug for ekspertrådgivning. Lære hvad hver sigt betyder og hvad American Heart Association retningslinjer er for sund niveauer af hver.

Lipider

Fedt, kolesterol og andre voksagtig stoffer falder under klassificering af lipider. De lipider, der forårsager særlig bekymring er triglycerider.

Triglycerider

Triglycerider er fedt, der sammen med kolesterol, menes at være en vigtig faktor i udviklingen af koronar arteriesygdom. American Heart Association (AHA) anbefaler et niveau på mindre end 150 mg/dL.

HDL

High-density lipoprotein (HDL) er kendt som "gode kolesterol" og menes at hjælpe med at fjerne oprustning i kranspulsårerne. Ifølge American Heart Association gør HDL one-tilbage til en tredjedel af de samlede kolesteroltal.

LDL

Low-density lipoprotein (LDL), bedre kendt som "dårlige kolesterol" eller bare "kolesterol," holder sig til væggene af arterie, forårsager bygge op og bidrage til koronararteriesygdom. American Heart Association anbefaler et niveau på mindre end 100 mg/dL.

Total kolesterol

Total kolesterol er summen af både HDL og LDL niveauer. American Heart Association anbefaler en total kolesterol niveau på mindre end 200 mg/dL.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com