Hvad Mineral hjælper et sår til at helbrede?

10/07/2010 by admin

Sår har mange faser, at de skal gå igennem på det menneskelige legeme, før de rigtigt kan helbrede. De er de inflammatoriske, proliferative og remodeling faser. Alle sår gå gennem disse faser, men visse mineraler kan indtages for at hjælpe disse faser fortsætte hurtigere.

Zink

Zink er påkrævet til proteinsyntesen, der hjælper kød og andre væv genopbygge hurtigere. Der er en øget efterspørgsel efter zink når cellerne behøver for at formere sig og bygges sammen. Zink holder også bakterier i at vokse, som vil bidrage til at skubbe den helbredende proces gennem den inflammatoriske fase, når kroppen er naturligt bekæmpe off infektion fra sårets eksponering til luften og andre små organismer på hud eller tøj. Zink kan være fundet i fisk og skaldyr og fuldkorn, og også kan indtages i zink kosttilskud.

Jern

Jern er en integreret del af kroppens sundhed i almindelighed og hjælper med at støtte udviklingen af sunde blod og blodkar. Det er også en co-faktor i kollagen syntese, som er det vigtigste protein syntetiseres i løbet af den helbredende proces, så en mangel på jern afgjort hæmmer den hastighed, hvormed en særlig sår heler. Overskydende jern vil støtte dette, afhængigt af størrelsen på såret men stopper bliver for meget af en faktor efter et vist punkt. De højeste koncentrationer af jern kan findes i rødt kød, herunder oksekød.

Kobber

Kobber hjælper kroppen med at udnytte jern og er et mikronaeringsstof i kroppen, som det er. Det hjælper også for at gøre adenosin trifosfat (ATP), som er den energi kroppen kører på. De andre co-faktor i kollagen syntese er kobber, oprettelsen af den lim, der holder frisk fremstillet celler sammen, som vil hjælpe helbrede sår. Selv om der er kobber kosttilskud, vil spise en kost af østers, bælgfrugter, grøntsager og rødt kød hjælpe styrke kobber i en såret krop behov for healing.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com