Behandling af hårtab hos kvinder

10/04/2010 by admin

Behandling af hårtab hos kvinder

Selv om de fleste mennesker anser hårtab og skaldethed er en mandlig problem, kan det påvirke kvinder, også. Dette er især sandt ret efter graviditet, selv om det kan ske på andre tidspunkter på grund af hormonelle udløsere. Det kan også være en følge af aldringsprocessen. Heldigvis er der en række af hårtab behandlinger for kvinder at overveje. De spænder fra hormoner til medicin til en aktuel løsning. Selv om de ikke er alle godkendt af Food and Drug Administration (FDA) til behandling af hårtab hos kvinder, har været vist deres effektivitet og sikkerhed.

Minoxidil

Minoxidil er et stof, der oprindeligt blev brugt til at behandle højt blodtryk. Nogle patienter oplevede overskydende hårvækst samtidig med at det at kontrollere deres hypertension. Det er nu solgt som en aktuel behandling til regrow tabt hår. Den amerikanske hår tab Association siger, at Minoxidil er mere effektive for kvinder end for mænd i stimulere hårvækst. Skaberne af denne behandling anbefales, at kvinder bruger 2 procent koncentration fordi Food and Drug Administration ikke har godkendt brugen af 5 procent version for hunner. Begrænsede undersøgelser har dog vist, at 5 procent løsning kan være mere effektive, så nogle kvinder bruger det under professionel overvågning.

Cimetidin

Cimetidin, en histimine blocker sælges som mærkevare Tagamet, er primært en behandling for gastrointestinale ulcera. Dog siger den amerikanske hår tab Association, at foreløbige data viser, det kan være effektive til at fremme kvinders hårvækst. Det er ikke godkendt til denne brug, og det skal tages i høje doser for at opnå den ønskede effekt. Det anbefales kun for kvinder, fordi det kan forårsage uønskede seksuelle bivirkninger hos mænd som følge af det høje dosis.

Østrogen/progesteron

Når en kvinde hårtab er relateret til hormonelle problemer, kan hormonsubstitutionsbehandling (HRT) ved hjælp af østrogen og progesteron piller eller creme stoppe problemet. HRT er typisk anvendes til kvinder, der har gået igennem overgangsalderen eller dem, hvis hormonniveauer mangler, der forårsager hårtab og andre uønskede virkninger.

P-piller

P-piller falde en kvinders æggestokkene androgen produktion, som kan stoppe uønskede hårtab. Men disse piller udtrykkeligt er godkendt ikke af FDA som en hårtab behandling, og hvis de anvendes til formålet, det skal ske med de samme forholdsregler, der følges, når pillerne der bruges til at forhindre graviditet. Det betyder, at rygere og kvinder over alder 35 skal veje forholdet mellem risici og fordele. Nogle formuleringer er mere effektiv til behandling af hårtab end andre. Den amerikanske hår tab Association siger, at lav androgen indeks p-piller er den eneste type, der skal bruges som en hårtab behandling. Det advarer om, at høje androgen indeks p-piller kan faktisk forårsage hårtab i stedet undgå det.

Propecia/Proscar

Selv om Propercia og Proscar er primært medicin til behandling af prostata problemer, kan de også behandle hårtab i både mænd og kvinder. I øjeblikket de er godkendt af FDA kun at behandle hårtab hos mænd, men den amerikanske hår tab Association siger, det kan stoppe hårtab og stimulere ny vækst i kvinder, også. Det er generelt betragtes som sikre for kvinder så længe de ikke er gravid, fordi det kan udløse fosterskader, hvis barnet er en dreng.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com