Hvad øger GABA?

02/19/2013 by admin

Hvad øger GABA?

GABA, gamma - aminosmørsyre, er en ikke-væsentlige aminosyre, der spiller en afgørende rolle i det centrale nervesystem og hjerne fungerer. GABA er en primær hæmmende neurotransmitter, der reducerer hjerneaktivitet ved at blokere nerve impulser. Nedsat hjerneaktivitet øger følelser af ro og afslapning. Producerer og opretholde ordentlig GABA niveauer kan forbedre søvn og mindske angst.

Mad kilder

Fundet i kun to primære fødekilder, udgør makrel og hvede klid, direkte stigende GABA gennem mad kilder en udfordring. Dog dannes GABA i hjernen gennem en kemisk proces, der kræver glutaminsyre og vitamin B6. At spise fødevarer med glutamin og B6 hjælpe din krop producere GABA. Fødevarer med højt i protein, oksekød, bønner, kylling og fisk indeholder høje niveauer af glutamin. Peberfrugt, tun, spinat, broccoli, hvidløg, sennep greens og Tyrkiet er høj i vitamin B6.

Theanine

Theanine, en aminosyre findes primært i grøn og sort te fremstillet af Camelia sinesis planten. Ifølge en 2006 artikel i tidsskrift for naturlægemidler Farmakoterapi, theanine ikke kun øger GABA niveauer i hjernen, det øger også dopamin og serotonin niveauer. Dette hjælper med at forklare hvordan te, en koffeinholdige drik, kan stadig have en beroligende effekt.

Urter

Baldrian (Valeriana officinalis) og passionflower (Passiflora incarnata), to urter anvendes til behandling af søvnløshed og angst i århundreder, øge GABA niveauer i hjernen. Passionflower, kan men ikke så kraftig som Baldrian, kombineres med baldrian ifølge University of Maryland Medical Center. Selvom langt mindre stærk, disse urter fungerer på samme måde benzodiazepiner, en klasse af lægemidler, som også øger GABA. Altid tjekke med din sundhedspleje praktiserende læge før du tager nogen kosttilskud.

Yoga

Yoga øger GABA niveauer, ifølge en 2007 artikel i tidsskriftet af alternativ og komplementær medicin. I den undersøgelse foretaget af forskere ved Boston University School of Medicine (BUSM) og McLean Hospital, GABA niveauer steg med 27 procent i yoga praktiserende efter en 60 minutters session. Andre undersøgelsens deltagere, der læser en time viste ingen stigning i GABA niveauer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com