Hvad gør Augmentin godbid?

11/26/2012 by admin

Hvad gør Augmentin godbid?

Augmentin eller amoxicillin med clavulanic syre, er et lægemiddel anvendes til behandling af infektion. I USA, det er tilgængelig ved recept og er markedsført som både mærke (Augmentin, Augmentin ES, Augmentin Skadestuen) og generiske produkter. Amoxicillin er et derivat af penicillin, hvis fælles brug har ført til bakteriel resistens. Tilsætning af clavulanic syre til amoxicillin hjælper med at bekæmpe denne modstand i visse bakterielle stammer.

Sted i terapi

Augmentin udøver dækning over bakteriestammer ansvarlig for infektioner i øvre og nedre luftveje, hud og urinveje. Modtagelige organismer omfatter Streptococcus, klasse af organismer ansvarlig for strep hals og Staphylococcus, patogenet involveret i visse hud og væv infektioner. Augmentin også har aktivitet mod Haemophilus, det agens af nogle øreinfektioner og visse typer af meningitis; Escherichia coli, organismen ofte forbundet med urinvejsinfektioner; og Neisseria, en fælles seksuelt overførte patogen.

Hvordan medfølgende

Augmentin findes i doser fra 125 mg til 875 mg. dosis former omfatter umiddelbar og extended release tabletter, tyggetabletter og pulver til oral suspension.

Dosering, opbevaring og stabilitet

Voksen dosering er styret af nyrefunktion og typen af infektion. Pediatric doser er normalt baseret på vægt af barn og typen af infektion. Gennemsnitlig længde af terapi er 10 dage men kan variere fra 7 til 14 dage alt efter brug. Augmentin tabletter bør opbevares i den originale beholder væk fra varme og fugt ved stuetemperatur. Oral suspension bør nedkølet, rystes godt før administration og kasseres efter 10 dage. Alle dosering former bør holdes ud af rækkevidde af børn eller kæledyr.

Bivirkninger

Patienter ordineret Augmentin kan opleve maveonde i form af diarré, kvalme eller opkastning. At tage Augmentin med mad kan nedsætte forekomsten af gastrisk nød. Andre mindre almindelige virkninger omfatter mild udslæt eller kløe, vaginal gær infektion og reduceret effektiviteten af p-piller agenter. Som med enhver medicin, er allergi en overvejelse. Patienter med symptomer på allergisk reaktion, herunder vejrtrækning eller synkning sværhedsgrad, kløe, udslæt eller hævelse, bør søge akut lægehjælp.

Overvejelser

Fordi clavulanic syre indhold varierer mellem formuleringer, bliver fordoble en lavere dosis, som 250 mg, ikke svarer til en højere dosis, såsom 500 mg. patienter bør slutter hele løbet af antibiotikabehandling som foreskrevet af en læge, medmindre andet er bestemt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com