Langvarige eftervirkninger af en koloskopi

12/10/2012 by admin

Kræft screenings såsom en koloskopi er designet til at redde liv ved at finde advarsler tegn på kræft og standse sygdommen i at spredes. Nogle screeninger har få bivirkninger eller ingen overhovedet. En koloskopi er anderledes, fordi det er en invasiv test, der involverer et lille kamera er skubbet gennem tarmene hen til kigge efter unormal vækst. Det anses for kirurgi. Som med enhver invasiv procedure, er koloskopi ikke med risiko.

Bivirkninger af Sedation

Fordi mange mennesker blive spændt ved tanken om en koloskopi, bruges sedation til at tilskynde afslapning. Enhver tid anæstesi anvendes, der er risici og bivirkninger. Nogle af de mere alvorlige bivirkninger er blodtryk ændringer, hjerteanfald og slagtilfælde. Anæstesi kan medføre døden, selv om det er mere sandsynligt i en person, der er ekstremt usundt, gå ind i kirurgi.

Intenstinal tårer

En koloskopi er gjort ved at flytte et værktøj kaldet en colonoscope gennem tarmene til kigge efter problemer eller unormal vækst. En af risiciene for at gøre dette er at rive tarmvæggen. Tårer er som regel mindre og tarmene helbrede hurtigt i de fleste tilfælde. Normalt, inden seks uger, har de intestinale tårer helbredt, med ingen permanente skader. Mange folk ved ikke engang, at de havde en tarm tåre fra en koloskopi.

Indre blødning

Større tårer kan forårsage indre blødning efter en koloskopi. Indre blødning kan være dødelig, så det er vigtigt at se efter skiltene og gå tilbage til lægen straks hvis det er en mulighed. Tegn på indre blødning omfatter svimmelhed og besvimelse, klam hud, åndedrætsbesvær, blå mærker og hævelse over maven. Efter en koloskopi er det ekstremt vigtigt at holde øje med disse symptomer, fordi indre blødninger kan føre til chok og død, hvis ikke fanget i tide. Sommetider, kan langsom blødning ske over en lang periode og tage et stykke tid at være mærkbar. I dette tilfælde, skal en læge ses som indre blødninger er mistænkt.

Postpolypectomy syndrom

En koloskopi er brugt til at finde polypper, som er vokset i tarmene. Når man er fundet, er det fjernet under proceduren. Dette kaldes en polypektomi. Når en polypectomy sker, er der en risiko for postpolypectomy syndrom. Dette er dybest set en skade som følge af brænding polyp off tarmvæggen. Inden for et par dage eller uger efter indgrebet, vil smerter og feber blive kombineret med en forhøjet hvide blodlegemer. Dette indikerer, at personen, der lider af postpolypectomy syndrom.

Død

Døden fra en koloskopi er ekstremt sjældne. De fleste af de komplikationer, der fører til døden har at gøre med fjernelse af polypper fundet under koloskopi og ikke selve proceduren. En koloskopi, der ikke afslører nogen unormal vækster er ekstremt sikkert-- og ca. 1/3 af alle colonoscopies kræver ikke polyp fjernelse. Fjernelse af polypper indebærer visse risici, men risikoen for forlader dem er større stadig, fordi polypper kan udvikle sig til kræft i tyktarmen. I en Kaiser Institute undersøgelse fra 1994 til 2002, var ialt 16.000 colonoscopies udføres og studerede. Kun én dødsfaldet. Derimod dør 50.000 mennesker af tyktarmskræft hvert år--en kræft, der kan forebygges ved at få regelmæssig colonoscopies.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com