Forstoppelse sygdomme

10/18/2012 by admin

Forstoppelse kan defineres som en tilstand, hvor der er sjældne og/eller ufuldstændig evakuering af tør eller hård afføring fra tarmen. Forstoppelse er et symptom på nogle underliggende problem og ikke en sygdom i sig selv. På en prævalens på 2% er forstoppelse den mest almindelige mave klage i USA.

Identifikation

Forstoppelse kan forekomme på alle alderstrin fra nyfødte til ældre. Men det er mere almindeligt i den anden gruppe. Der er mange sygdomme, der forårsager forstoppelse.

En person kan have forstoppelse, hvis nogen af de følgende to symptomer er til stede i mere end 12 uger i det forløbne år:

Hårde eller tør afføring dræning under defækation fornemmelse af ufuldstændig evakuering færre end tre evakueringer pr. uge

Pathophisiology

Når fordøjet madpartikler passerer gennem tyktarmen, er vand absorberet fra dem. For en eller anden grund passage af fødevarer partikler er langsom eller absorption af vand hurtigt, resultater forstoppelse.

Almindelige årsager til forstoppelse

Nogle af de almindelige årsager til forstoppelse er:Idiopatisk forstoppelse - som navnet antyder, det er af ukendt oprindelse og kan skyldes hormonel ubalance eller nerve/muskel skader.Kost og motion - en lav fiber kost kan forårsage forstoppelse. Fibre er vigtige for at opretholde en blød, voluminøse afføring. En kost rig på grøntsager og fuldkorn vil give kravet kosten Fiber. Tage utilstrækkelig væsker kan føre til forstoppelse. Nedsat fysisk aktivitet er som sker i de ældre og indlagte personer også kendt for at forårsage forstoppelse.Vane - undertrykke trangen til at defecate kan føre til forstoppelse.Medicin--flere lægemidler er kendt for at forårsage forstoppelse. Fremtrædende blandt disse er antacida indeholdende aluminium hydroxid, medicin, der indeholder jern, calcium kanal blokkere som nifedipin (brugt som antihypertensiv), amitryptiline (antidepressiv), narkotiske smertestillende som Kodein og krampestillende medicin sådanne asphenytoin. Misbrug af "afføringsmidler" er en af de vigtigste årsager til forstoppelse.Systemiske sygdomme--flere sygdomme forårsage forstoppelse, herunder multipel sklerose, slagtilfælde, rygmarvsskader, diabetess, amyloidose og sklerodermi.Lokale sygdomme – dette omfatter svulst i tarm og irritabel tyktarm.

Forebyggelse/korrektion

En sund fiber rig kost, der indeholder frugt, grøntsager og korn, vil masser af vand og motion hjælpe med at forhindre og rette forstoppelse. Den anbefalede dosis af fiber for voksne er 25 gram om dagen. Fiber absorberer og holder vand gør det blødt og let at passere.

Behandling

Behandling af forstoppelse er behandling af den underliggende årsag. I idiopatisk eller forbigående forstoppelse kan afføringsmidler bruges. Dog bør udvises forsigtighed at se, at de ikke misbruges.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com