Hvad værktøjer bruges til Karyotypes?

05/03/2011 by admin

Hvad værktøjer bruges til Karyotypes?

Karyotypes er fotografier af kromosomer i en celle. De er lavet ved at indsamle celler fra blod eller andre væsker og behandle dem med kemikalier i en proces kaldet karyotyping. Cytogenetisk labs udføre trinnene for at bestemme størrelse, form og antal kromosomer. Oplysningerne kan opdage genetiske afvigelser som Downs syndrom. Specifikke karyotype værktøjer bruges til at gøre dette.

Petriskål

Cellerne, ofte fra blod, er indsamlet som prøver fra emnet ved at blive undersøgt. Disse celler er vokset så der er nok af dem til at analysere. En petriskål er en lille, tynd, cirkulær glasfad, der indeholder et næringsstof, som giver mulighed for celler til at formere. Cellerne er samlet af "piske" dem fra petriskålen.

Centrifuge

Centrifuger er maskiner, der adskiller de dyrkede celler. Separation har at forekomme for at frigive kromosomer i cellerne for at studere. Centrifuge mashes cellerne i en blanding. Dette gøres ved at placere dyrket blodprøven i en spinning kammer. De tungere celle dele er adskilt fra de lysere dem ved bundfældning princippet. De lettere celler er samlet og adskilt i rør til det næste trin i karyotyping.

Mikroskoper, kemikalier og kromosom dias

De adskilte kromosomer har ingen farve. En farvestof skal bruges til at bringe synlig kontrast til prøven. Et kemisk stof kaldet giemsa påføres kromosomer på et dias. Et kromosom slide er en tynd, firkantet stykke glas. Gennemsigtigheden af diasset kromosom bringer de visuelle egenskaber af kromosomerne farvet med giemsa. Et mikroskop bruges derefter til at analysere, hvad er blevet deponeret.

Automatiseret Karyotyping værktøj

Den nyeste teknologi har gjort det muligt for ekstremt høje kvalitetsbilleder skal tages af de farvede kromosomer. En automatiseret karyotyping værktøj er ansat til dette formål. Enheden analyserer kromosomer ved hjælp af digital billedbehandling. Et billede er taget af kromosomerne og oplysningerne oversat og konverteret til at fortælle størrelse, form og antal kromosomer. Kromosomerne er arrangeret og billeder sætte sammen med dem af sunde kromosomer at afgøre, om der er nogen genetiske abnormiteter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com