Hvad er Gadolinium styrke læsioner?

06/18/2010 by admin

Gadolinium styrke læsioner vises kun på Kernemagnetisk resonans forestille (MR) scanninger af patienter, som modtager gadolinium enhancement injektioner. Gadolinium fremhæver kun områder af skader ved lækker de oplyste kontraststof i det omkringliggende område af hjernen, hvor skaden opstår.

Identifikation

Gadolinium styrke læsioner fremstår som lyse pletter på et MRI-billede.

Betydning

Læsioner, der forbedrer med administrationen af gadolinium farvestof viser aktiv inflammation, sammenlignet med gamle læsioner, der ikke fremhæver med brug af gadolinium. Aktiv sygdom warrants behandling for at reducere risikoen for permanente skader.

Funktion

Gadolinium styrke læsioner hjælpe med at identificere aktive multipel sklerose. Før gadolinium kontrastmidler var der ingen måde at skelne mellem aktive og inaktive læsioner i multipel sklerose.

Effekter

Brug af gadolinium farvestof gør det muligt for læger at identificere små læsioner, som de ikke måske ellers har kunnet se. Dens primære anvendelse er at bestemme sygdomsaktivitet i multipel sklerose. Dette giver mulighed for behandling justering baseret på Mr overvågning.

Overvejelser

Gadolinium farvestof er ikke sikkert for personer med nyreproblemer. Informere lægen bestilling scanningen hvis nyreproblemer er et problem, og Diskuter om gadolinium er det bedste valg for omstændighederne.

Advarsel

Bivirkninger ved gadolinium, opstår mens sjældne. Disse reaktioner omfatter hud problemer såsom udslæt, kløe, hævelse og nældefeber. Straks kontakte en læge eller søge behandling på et hospital skadestuen, hvis disse symptomer opstår efter administration af gadolinium.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com