Gamma stråling sundhedsmæssige effekter

09/24/2010 by admin

Gamma stråling sundhedsmæssige effekter

Videnskab har kendt til eksistensen af gammastråling i over 100 år. Gammastråling udgør alle de samme sundhedsrisici at andre høj energi stråling, som x-stråler, årsag. Negative sundhedsmæssige effekter fra gamma-stråling omfatter skader på genetisk materiale, der i sidste ende kan føre til kræft og mutationer på selv de laveste doser. Gamma stråler har dog en gavnlig brug for medicinsk udstyr bestråling.

Identifikation

Fransk fysiker Henri Becquerel er krediteret med at opdage gamma stråler i 1896. Kort før Becquerel opdaget gammastråling, havde William Roentgen opdaget røntgenbilleder. Becquerel teoretiseret, at uran gav off usynligt lys som en X-ray. Gamma stråler har tusindvis af gange energien af synligt lys og indeholder ingen masse eller afgift.

DNA-skader og kræft

Selv lave doser af gammastråling, som de erfarne fagfolk, der bruger X-ray maskiner i det medicinske felt, kan skade DNA og forårsage genetiske mutationer, ifølge en undersøgelse på regeringens PubMed databasen. Undersøgelsen viste, at beløber sig så lavt som 5 centi-grå (en standard måling for den energi et kilogram af sagen absorberer) kan skade en persons genetiske materiale. Beskadigede DNA fører ofte til kræft og kromosom mutationer.

Strålesyge

Gamma stråler er normalt den største synder, når mennesker lider af strålesyge, rapporterer Merck Online medicinsk Manual. Teknisk kaldes "akut stråling syndrom", strålesyge symptomer udvikler sig i to til 31 dage af gamma stråling. Typiske effekter fra ARS omfatter kvalme, opkastning og almen træthed på grund af kroppens svækket immunsystem.

Positive helbredseffekter

Selvom gamma absorberes gennem huden kan forårsage flere sundhedsrisici, det medicinske område bruger ofte gamma-stråling til at dræbe bakterier og sterilisere udstyr, ifølge medicinsk leverandør Steritech. De DNA-skadelige virkning af gammastråling ødelægger bakterier, som har langt mindre DNA end dyr og mennesker. Gammastråling er en "kold proces", der ikke øger temperaturen i et objekt.

Forebyggelse/løsning

Environmental Protection Agency hævder, at man kan reducere gamma stråling gennem nogle forebyggende foranstaltninger. Altid bære beskyttende beklædning omkring stråling. Noget udsender gammastråling bør være forsynet med et symbol, som kan gennemgå. Gamma-stråling forekommer naturligt i nogle isotoper af kalium, men den mest kontrollerbare måde at undgå gamma stråler er at begrænse røntgenstråler. Spørg en læge om at tage et røntgenbillede for en procedure som en mammografi er virkelig nødvendigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com