Døden fra et MRSA hudinfektion

09/06/2010 by admin

Methicillin-resistente Staphylococcus aureus, bedre kendt som MRSA (den udtales "mersa"), er en alvorlig, smitsom infektion, der kan livstruende hvis venstre ubehandlet. MRSA er blevet udbredt i de seneste år; Ifølge Centers for Disease Control dræbt det flere mennesker i USA i 2005 end HIV/AIDS (18,650 vs 17,011). Trods den alarmerende tal, de fleste tilfælde af MRSA behandles korrekt og død fra MRSA er en undtagelse.

Superbug?

MRSA er blevet kaldt en "superbug" i medierne fordi det er resistente over for næsten alle antibiotika, der kan bruges til at dræbe den. Ifølge Encyclopaedia Britannica, mens MRSA omfattede mindre end 2 procent af stafylokok infektion (eller "staph") i USA i 1974, bestod af 2004 det af over 60 procent. Mens det plejede at være begrænset til hospitaler og andre sundhedspleje indstillinger, er MRSA blevet så udbredt, at vi nu skelne mellem hospitalerne MRSA (HA-MRSA) og erhvervet MRSA (CA-MRSA). Faktisk viser de Samfundserhvervede stammer nu op på hospital.

Kolonisering

Staph bakterier ofte live uskadelig på huden og i næsen af koloniseret individer og er ansvarlig for mange mindre infektioner. Dr. James Steckelberg, infektionssygdom specialist på Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, hedder det, at 30 procent af befolkningen er fundet at være koloniseret med staph på ethvert givet tidspunkt, og en lille procentdel af disse er koloniseret med MRSA. MRSA må ikke forårsage nogen symptomer i en sund person, eller en sund person kan være i stand til med held bekæmpe infektionen, men disse luftfartsselskaber kan overføre organisme til en anden person, modtagelige.

Hudinfektioner

Hvad der kan synes at være et harmløst udseende bums eller edderkop bid kan, i virkeligheden, der husly MRSA-bakterier. Det kan også findes i en byld, en stald eller børnesår. Infektion opstår, når bakterier trænger ind i kroppen gennem en hud læsion og begynder at formere. Venstre ubehandlet, kan hud læsion udvikle sig til en byld og forårsager cellulitis infektion og betændelse i væv under huden. Bakterier kan blive mere invasive, breder sig til indre organer eller i blodbanen. På dette punkt bliver infektionen livstruende.

Der er mest udsatte?

Mest udsatte svækket for MRSA smitte er dem, der i øjeblikket eller for nylig i et hospital indstilling og personer med immun systemer. Folk på ekstremer af alder (den meget unge eller meget gamle) eller dem med kroniske lidelser (f.eks. diabetes) er også højere risiko. Mennesker med åbne sår eller indgangspunkter i deres kroppe fra katetre eller IV linjer er i fare. Dårlig personlig hygiejne eller overfyldte levevilkår er også risikofaktorer. Sunde mennesker er normalt ikke i risiko for alvorlig MRSA infektion.

Behandling og forebyggelse

MRSA skal altid behandles af en sundhedsplejerske, der må afledningsgrøft infektionen. Det er yderst vigtigt ikke for at gøre det på din egen---du kan forværre din infektion eller sprede det til kære eller kollegaer. Trods sin multidrug resistance er der stadig nogle antibiotika effektiv mod MRSA. Forebygge MRSA ved at vaske hænderne ofte. Holde åbne sår og sår bandager. Del ikke personlige genstande såsom håndklæder eller barbermaskiner. Bruge antibiotika kun som nødvendigt og kun som anvist af din læge. Vigtigst, se din læge, hvis et inficeret sår ikke healing hurtigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com