Makuladegeneration & ernæringsmæssige mangler

09/11/2010 by admin

Makuladegeneration & ernæringsmæssige mangler

Macula degeneration er primært en alder-relateret kronisk øjensygdom, der forårsager sløret syn eller en blind plet midt i synsfeltet. Det menes at være forebygges med ordentlig livsstil, især en god kost. Nogle synstab er muligvis endda reversible med de rigtige næringsstoffer i kosten. En anbefalede mængde af børsnoterede frugter og grøntsager er 5-9 portioner om dagen.

Vigtigt proteinkilder

Æggeblomme er en af de højeste kilder af lutein, en nøglen næringsstof i afværge makuladegeneration synstab. Omega-3 fedtsyrer olier findes i fisk, især laks eller sardiner, er også vigtige for øjet sundhed. Spise fisk to eller tre gange om ugen eller tage omega 3 fiskeolie kosttilskud som et alternativ.

Grøntsager

Grøntsager høj i lutein og zeaxanthin, en anden nøglen næringsstof for eye sundhed, omfatter mørkegrønne bladgrønsager og dem, der er rød/orange. Broccoli, grønkål, spinat, ærter, romaine salat, tomater, majroer, rosenkål, grønne bønner, majs, okra, selleri, zucchini, squash, orange og rød peberfrugt, gulerødder, og grøntsagssaft cocktail er alle højt i disse næringsstoffer.

Frugter

Frugter højt lutein og zeaxanthin omfatte ferskner, druer, meloner, grapefrugt, mandarin saften, appelsiner og appelsinjuice og kiwifrugt.

Andre næringsstoffer

Kosttilskud indeholdende vitamin C, vitamin E og zink menes at være nyttige, selv om det er vigtigt at se en læge for at undgå toksicitet i at tage for høj en mængde.

Lavt fedtindhold

At have for meget fedt i kosten er en kendt risikofaktor for makuladegeneration. Undgå fedtholdige eller stegte fødevarer er vigtigt for øje sundhed.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com