Hvordan til at overtale folk til at spise sundt

08/19/2010 by admin

Hvordan til at overtale folk til at spise sundt

Mere end en tredjedel af voksne amerikanere er fede og risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde, kræft og type-2 diabetes. Med udbredelsen af fedme er det sandsynligt, du kender nogen--en ven, familiemedlem eller kollega--der ville drage fordel af bedre ernæring. Diskutere kost overbevisende, uden at fornærme din ven kan være ganske udfordrende, men. Forsikre din ven, du er der for at hjælpe og vise et godt eksempel i dit eget liv.

Starte på højre fod

Før du starter en samtale om ernæring med en ven eller et familiemedlem, lad ham vide, at du pleje. Sige, "Jeg vil have dig til at have en lang levetid og masser af energi til den daglige aktiviteter." Eller "Jeg holder af dig og vil gøre noget for at hjælpe dig med at vedtage en sundere livsstil." Hvis du taler til en ægtefælle eller partner, kan du ønsker at tilbyde forsikringer om at din elskede er fysisk attraktive på enhver størrelse.

Diskutere fordele

En læge kan allerede forklarede fordelene ved god ernæring, men fakta kan være mere meningsfuld kommer fra dig. Verdenssundhedsorganisationen forklarer, at en sund kost øger immunforsvaret og reducerer risikoen for sygdomme, herunder fedme, diabetes, hjerte-kar-sygdom og visse former for kræft. Spise godt kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt og kan forbedre den mentale sundhed. Du kan også tilbyde anekdotiske opmuntring. Fortæl din ven, en sund kost har givet dig mere energi, f.eks.

Lette i

Vedtagelsen af nye kost vaner kan være ganske overvældende. Sund kost kan være mere tiltrækkende, hvis du kan tilbyde nem at følge retningslinjer for måltider og snacks. Vis din ven ikonet MyPlate fra det amerikanske Department of Agriculture. Forklare, at en sund plade er halv frugter og grøntsager, en fjerdedel fuldkorn og en fjerdedel protein, med en servering af mejeriet på siden. Foreslå, at sund mad swaps som luft-poppet popcorn i stedet for chips, almindelig yoghurt i stedet for cremefraiche og krydderier eller urter i stedet for salt.

Partner op

Mens fakta og statistikker kan være nyttige, er den bedste måde at overbevise nogen til at spise bedre at gå med hende gennem daglige praktiske aspekter. Spørge din ven hvad ville hjælpe de fleste. Kan hun ønsker at låne kogebøger eller har brug for din hjælp til at sammensætte et måltid plan. Tilbud om at gå til købmanden, så du kan shoppe for sunde ingredienser sammen. Hvis du er at hjælpe nogen i din familie, holde pantry og køleskab fyldt med nærende elementer og forbud junkfood fra køkkenet.

Når ord ikke

Selv med din mest overbevisende argumenter og tilbud om støtte, kan din ven eller familie medlem være uvillige til at ændre. Ikke nag eller plage. Din ven kan være at gå gennem en vanskelig eller stressende periode i livet. Han kan ikke have de følelsesmæssige reserver til at tackle selv-forbedring. Blot fortsætte med at tilbyde din støtte og vise et godt eksempel. Ser du er sund og glad langt mere overbevisende end noget argument.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com