Ulemperne ved Laser øjenkirurgi

07/20/2010 by admin

Laser øjenkirurgi (eller LASIK) kan virke som en Guds gave for dem med vision problemer såsom nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl. I denne ambulant procedure omformer en kirurg hornhinden med en laser til at rette vision problemet. Kirurgen skaber en tynd flap af hornhinden væv med en lille oscillerende klinge og trækker tilbage flap for at afsløre hornhinden og omforme det med en laser. Flappen er derefter flyttes over hornhinden. Selv om de fleste patienter er fuldt tilfredse med operationen, har den potentielle ulemper.

Ufuldkommen korrektion

LASIK operation resulterer ikke altid i 20/20 vision uden hjælp af briller eller kontaktlinser. Lejlighedsvis, kan kirurgi resultere i en over - eller under - correction vision. Når dette sker, muligvis en patient yderligere operation for at opnå den ønskede rettelse, at sætte sig i yderligere fare for andre komplikationer. I nogle tilfælde, en ideel korrektion kan aldrig nås, selv med yderligere behandling: patienten vil altid kræve briller eller kontakter til at have perfekt udsyn.

Infektion

Der er en lille risiko for at udvikle en hornhinde infektion med LASIK. Selvom sjælden, er sådan en infektion en temmelig alvorlig komplikation. Hvis de ikke behandles omgående kan det resultere i en arret hornhinde eller en alvorlig og permanent tab af synet. Læger ordinere jævnligt antibiotika øje dråber efter indgrebet for at forebygge infektioner, men du skal kontakte din læge straks, hvis du har mistanke om at du har udviklet en infektion.

Tørre øjne

En almindelig komplikation efter LASIK operation er tørre øjne syndrom. Patienter med denne betingelse kan ikke producere nok tårer for at holde deres øjne komfortabelt fugtig. Ifølge Medicinenet.com, tørre øjne syndrom er en midlertidig tilstand, de fleste patienter og selv løser kort tid efter operationen. Men tilstanden kan forblive eller blive værre i visse patienter - især dem, der havde tørre øjne før operationen-- og de kan lide fra afbrænding, rødme, en skrattende fornemmelse i øjnene, eller endda reduceret vision. Tørre øjne syndrom er typisk behandles ved at anvende kunstige tårer i øjnene, eller med medicin, der øger rive produktion.

Forvrænget syn

Undertiden kan kirurgen fjerne for meget væv fra hornhinden eller skære den hornhinde klap for dybt. Hvis dette sker, keratectasia--en udbuling af hornhinden--kan forekomme, hvilket resulterer i forvrænget syn. Denne forvridning kan ikke repareres via kirurgi, selv om visse typer af kontaktlinser kan anvendes til at holde hornhinden på plads. Patienter med tynde hornhinder er den største risiko for denne komplikation og kan blive frarådet LASIK operation.

Nedsat nattesyn

LASIK operation kan også resultere i problemer med at se lyse objekter i mørke eller om natten. Patienterne ser starbursts, glorier eller blænding omkring lyse objekter på mørke steder, hvilket gør kørsel om natten eller i lav lys vanskeligt eller umuligt. Denne betingelse kan i sidste ende forbedre, men for nogle mennesker er det en permanent visuelle defekt.

Tab af synet

Meget sjældent, kan der være et problem med oprettelsen af hornhinde klap, fejlfunktioner i udstyr, ardannelse eller medicinsk uredelighed i forbindelse med en LASIK operation. Som følge af sådanne fejl, kan en patient have en permanent tab eller reduktion af synet.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com