Hjælp for kræft i hjernen

01/01/2011 by admin

En hjerne kræftdiagnose bringer med sig et væld af ændringer, både fysisk og psykisk. Behandling afhænger af patientens specifikke omstændigheder, men der er nogle konstanter ved at hjælpe en hjerne kræftpatient.

Medicinsk behandling

Det første skridt i behandlingen af kræft i hjernen er samråd med forskellige læger og kirurger. Disse specialister omfatter kræft specialister (eller onkologer), neurokirurger (læger, der specialiserer sig i hjernen og nervesystemet) og stråling onkologer, (hvem behandle kræft med strålebehandling). Andre primære sundhedspleje-udbydere, der kan være involveret i pleje omfatter en diætist (for at give en kostplan, der hjælper med betingelse), en socialrådgiver (til at hjælpe med de liv ændringer forbundet med en kræftdiagnose) og nogle gange en fysioterapeut. Baseret på fase af kræft, størrelse og placering af tumoren, patientens alder og andre medicinske problemer, er behandlingsforløbet besluttet af disse rådgivende læger. Kirurgi, stråling og kemoterapi er de sædvanlige behandlinger for kræft i hjernen. I stadiet pre-kirurgi kan læger også anbefale et steroid narkotika som dexamethason for fritagelse for hævelse eller en krampestillende medicin som carbamazepin for lindring af anfald.

Kirurgi

Hvis hjernetumor kan fjernes uden at skade væv omkring det, vil læger anbefale operation. Traditionelle hjernekirurgi indebærer åbning af skuIl og fysisk fjerne cancervævet. Moderne teknikker som stereotactic radiosurgery bruge CT eller Mr scanninger til at kortlægge hjernen og lokalisere tumoren meget præcist; målrettet stråling bruges derefter til at ødelægge den. Da kraniet ikke åbnes er der generelt færre komplikationer hurtigere helbredelse.

Strålebehandling

Hos patienter, hvis tumor ikke kan drives, kan læger anbefale strålebehandling, hvor tumoren er udsat for stråling, der kan ødelægge kræftceller, eller i det mindste forhindre yderligere vækst. I eksterne strålebehandling administreres stråling eksternt for par minutter ad gangen, for tre til fem dage om ugen, for en måned eller to. I implantatet strålebehandling indsættes et radioaktivt kapsel ind i tumoren, tillader stråling til gradvist at sprede og dræbe tumor uden at efterlade nogen usunde rester i området.

Kemoterapi

Denne procedure beskæftiger cyklisk administration af en stærk stof eller lægemiddel cocktail til at dræbe kræftceller. Administreres oralt eller intravenøst eller gennem en væske, der dræner hjernen shunt, sådanne lægemidler kan ikke gives kontinuerligt i mange måneder. Kemoterapi gives en gang om ugen for et par uger; Dette kaldes en cyklus. Du er nødt til at hvile i mellem cyklusser for et par uger, hvor tid læger vil overvåge de kræft fremskridt og beslutter på næste trin. Kvalme, appetitløshed og hår og mange andre bivirkninger gør denne form for terapi vanskeligt for de fleste patienter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com