Fakta om Viral Spinal Meningitis

01/05/2011 by admin

Fakta om Viral Spinal Meningitis

Meningitis, også kendt som asceptic meningitis, påvirker rygmarv og hjerne. Når en person har meningitis, membraner, der dækker hjernen og rygmarven bliver betændt. Af de to årsager til meningitis, bakterie- og virusinfektioner, den mest almindelige er viral infektion.

Sværhedsgraden

Viral meningitis kan være alvorlige og kan resultere i dødsfald i nogle mennesker. Oftest er dette ikke alvorlige og varer normalt fra en uge til 10 dage.

Årsager

Der er mange virusinfektioner, der kan føre til viral spinal meningitis, herunder fåresyge, herpes virus, skoldkopper, mæslinger og influenza. Myg og gnavere kan også bære og sprede virus.

Symptomer

Symptomer på viral spinal meningitis omfatter feber, irritabilitet, tab af appetit, sløvhed, hovedpine, nakkestivhed, kvalme, opkastning, lys følsomhed og søvnighed.

Transmission

Viral spinal meningitis kan være spredt på mange måder, herunder kontakt med en inficeret persons afføring eller spyt, kysse eller rystende hænder med en person, der er inficeret, rører noget en smittet person har rørt og eksponering for mundtlige sekret fra en inficeret person, der har hostede eller nøs.

Forebyggelse/løsning

Hyppig vask af hænderne med sæbe og varmt vand er en af de bedste metoder til forebyggelse for enhver virus, herunder denne ene. Det er også vigtigt at undgå deling af kopper, bestik og læbestift med en smittet person og at vaske overflader af telefoner, dørhåndtag og fjernbetjeninger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com