Kryds sorter i Texas

06/06/2010 by admin

Kryds sorter i Texas

Texas har fem sorter af flåter, og du er mere tilbøjelige til at mødes med dem i nogle af statens 10 øko-regioner end andre. Flåter er blodsugende insekter, der bære sygdomme som Lyme, Rocky Mountain plettet feber og recidiverende feber. At kende typerne af flåter, og hvor du sandsynligvis støder på dem er en vigtig del for at beskytte dig selv i den store udendørs af Texas.

Lone Star Tick

Lone Star tick, Amblyomma americanum, er en hård, rødbrun insekt. Hunnen har en hvid plet på ryggen og hannen har hvide markeringer på ydersiden af ryggen. Lone Star tick er fundet gennem det meste af Texas, specielt i disse øko-regioner: de rullende sletterne, Pineywoods, Golfen Prairies & Moser, Post Oak Savannah, Cross Timbers & prærier, Blackland prærier, South Texas Plains og Edwards Plateau øko-regioner.

Sort-benede kryds

Den sort-benede kryds, også kendt som hjorte kryds og videnskabeligt navngivne Ixodes scapularis, er en hård, sort eller brun insekt. Hanner kan være så lille som en ottendedel tomme i længde, mens hunnerne undertiden vokse til en halv-tomme. Rådyr flåter lever i meget af Texas, specielt disse øko-regioner: Pineywoods, Golfen Prairies & Moser, Post Oak Savannah, Cross Timbers & prærier, Blackland prærier, South Texas Plains og Edwards Plateau.

Amerikanske hund kryds

Den amerikanske hund kryds, Dermacentor variabilis, er en hård insekt med hvide eller gule markeringer på den dorsale skjold. Dens længde varierer fra en ottendedel tomme i hanner op til en halv tomme i hunner. Den amerikanske hund kryds er bosat i mange Texas øko-regioner: High Plains, Pineywoods, Golfen Prairies & Moser, Post Oak Savannah, Cross Timbers & prærier, Blackland prærier, South Texas Plains, Edwards Plateau og rullende sletterne.

Brun hund kryds

Brun hund kryds, Rhipicephalus sanguineus, som er hård og rødlig-brun, er ikke ofte findes på mennesker men feeds på andre pattedyr i hver øko-region i staten.

Blød kryds

Den bløde kryds adskiller sig fra andre arter, at det er læderagtige og ikke har en dorsal skjold. Munden er heller ikke synlig, når set fra oven, som det er i hårdt flåter. Bløde flåter er oftest findes på fugle, flagermus og små pattedyr. De bløde flåter mest almindelige til Texas er af Ornithodoros slægterne og arter Ornithodoros hermsi, Ornithodoros parkeri, Ornithodoros turicata og Ornithodoros talaje. Disse insekter dvæle i flere økoregioner men ses sjældent af mennesker. De lever hovedsageligt i huler af små pattedyr og reptiler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com