Langvarig brug af orale præventionsmidler & hormonelle forandringer

06/04/2010 by admin

Begynder med introduktionen i 1960, omfavnede millioner af kvinder p-pillen som en effektiv, bekvem metode til at styre deres frugtbarhed. P-piller, gennemført især i sine tidligste inkarnation, nogle stærke hormonelle bivirkninger herunder farlige ones såsom en øget risiko for blodpropper og slagtilfælde. Mens de fleste kvinder kender den pille midlertidig hormonelle effekter, tyder nogle undersøgelser på, de kunne også bære en risiko for permanent hormonelle forandringer.

Betydning

Forskere i et januar 2006 undersøgelse offentliggjort i Journal af seksuel medicin fundet forhøjede niveauer af kønshormon bindende Globulin (SHBG), protein, der binder testosteron, i kvinder, der aktivt tager p-piller og dem, der havde nedlagt pille brug mindst 120 dage før undersøgelsen.

Typer

Undersøgelsen antyder, at den faldt adgang til testosteron i hormonal prævention brugere potentielt kan forårsage bivirkninger lige fra seksuel dysfunktion til stofskiftesygdomme. Erkender mange læger, der faldt libido kan være en bivirkning af hormonal prævention mens kvinder tager det, dette er den første undersøgelse der viser kvinder kan stadig kæmper med denne bivirkning efter ophørende pillerne.

Overvejelser

P-piller er i øjeblikket anvendes af over 10 millioner kvinder i USA og 80 procent af dem født efter 1945 brugte det på et tidspunkt eller anden. Trods utallige klager af seksuel dysfunktion og nedsat libido i de sidste 40 år af p-piller brug er få mennesker klar over, at disse piller kan indvirke negativt på sexlyst. I virkeligheden, i år afskediget mange læger kvinders klager som mental snarere end fysiologiske. Ifølge Dr. Drew Pinsky, vært for TV'ets "Love Line," har læger været lidt uagtsom for ikke at have fuldt videregive dybtgående virkninger hormonelle p-piller kan have på den kvindelige libido.

Ekspert indsigt

Undersøgelsens ledende forsker, urolog Dr. Irwin Goldstein, siger "dette arbejde er kulminationen på 7 år for observationelle forskning, hvor vi bemærket i vores praksis mange kvinder med seksuel dysfunktion der havde brugt piller men hvis seksuel og hormonelle problemer fortsatte trods opbremsning af p-piller. Der er ca 100 millioner kvinder verden over der i øjeblikket bruger p-piller, så det er indlysende, at der er behov for mere omfattende forskning undersøgelser. Piller har eksisteret i over 40 år, men ingen havde tidligere kiggede på de langsigtede virkninger af SHBG i disse kvinder. Den større problem er, at der har været begrænset forskningsindsats i kvinders seksuelle helbredsproblemer i modsætning til efterforskningsmæssige indsats i andre områder af kvinders sundhed eller endda i mandlig seksuel dysfunktion."

Forebyggelse/løsning

Før ordination hormonel prævention, bør læger diskutere potentielle seksuelle bivirkninger, herunder nedsat seksuel lyst, nedsat smøring og øget smerte med samleje. P-piller brugere, der lider af disse bivirkninger bør søge en læge hjælp og rådgivning. Ændring af typen af hormonelle p-piller kan være nyttigt, da nogle kvinder oplever, at trifasisk piller som hormonal niveauer adskiller sig på en ugentlig basis har mindre effekt på deres sexlyst end monofasiske dem, som tilbyder statisk levering hormonniveauer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com