Typer af Mr-scanninger

06/09/2010 by admin

En MRI (magnetisk resonans imaging) scanning er en form for bindevæv test, der kom frem i forgrunden af diagnostiske medicin i begyndelsen af 1980 ' erne. En MR-scanning, i modsætning til en røntgen eller CT-scanning, udleder ingen stråling. I stedet forklarer Netdoctor, at en MR-scanning bruger magnetisk radiobølger---10 til 30 tusind gange stærkere end Jordens magnetiske kraft. Der er forskellige typer af Mr-scanninger, hver enkelt spiller en vigtig rolle i diagnoser af sygdom.

Hjerne og nakke

En MR-scanning at eksamener det bløde væv i hjernen kan være en vigtig diagnostiske værktøjer til læger, der forsøger at fastslå oprindelsen af en sygdom som Parkinsons sygdom. Ifølge University of California, San Diego, en MR-scanning af det bløde væv i nakken kan hjælpe med at diagnosticere masser, tumorer og læsioner samt, vaskulære og strukturelle abnormiteter.

Hjerte og bryst

Cardiac MRI-scanninger er yderst effektive i bestemmelse af hjerteproblemer, der er et resultat af fysiske abnormiteter eller arvelige faktorer. Info.org med radiologi forklarer, at en cardiac MRI-scanning kan undertiden indebærer brug af et kontraststof, der administreres på venen. Kontraststof giver en lysere Mr billede af de interne kropsvæv. Bryst Mr scanninger har ikke endnu blevet udviklet til påvisning af brystkræft, men er nyttige i evalueringen af silikonebrystimplantater.

Rygsøjlen

Rygsøjlen Mr scanninger er ofte bestilt i tilfælde hvor rygsmerter er et problem. MR-scanning kan også anbefales, når der opstår tab af følelse i yderpunkterne af kroppen. Ifølge den amerikanske National Library of Medicine, kan en MR-scanning afsløre tumorer eller spinal mangler såsom rygmarv kompression eller svulmende diske.

Abdomen, bækkenet og leveren

Mr-scanninger kan også udføres på maven og bækkenet samt, leveren. En MR-scanning af maven eller leveren kan vise bylder, hemangiomas (godartede svulster) eller eventuelle andre afvigelser, der kan findes inden for den abdominale organer. En MR-scanning af bækken er normalt udføres for at hjælpe med diagnosticering af reproduktive betingelser hos kvinder, ifølge emedicinehealth.com. Bækken Mr-scanninger hos mænd er ofte udføres for at hjælpe med at diagnosticere tilstedeværelsen af prostatakræft.

Ekstremiteterne

Kropsdele såsom fingre, arme, ben, fødder, albuer, håndled og hånd kan alle blive scannet med Mr teknologi. Aetna rapporterer, at brug af en MR-scanning til at evaluere ekstremiteter er passende, når der er behov for at diagnosticere en masse eller lokaliseret infektion. En MR-scanning af ekstremiteter kan også anses for nødvendige, før kirurgi eller uhelede, problematisk frakturer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com