Stadier af Coping med sorg

11/14/2010 by admin

Stadier af Coping med sorg

Ifølge Kubler-Ross sorg cyklus er der syv fælles stadier af sorg. Ikke alle oplever eller reagerer på sorg på samme måde, og den tid det tager at klare og overvinde sorg varierer fra person til person. Sorg kan forårsage fysiske symptomer samt følelsesmæssige vanskeligheder. Hvis du oplever langvarig sorg eller tegn på depression, tale med din læge eller anden sundhedsperson om coping teknikker eller sorg rådgivning.

Chok og benægtelse

Chok kan opstå med men er ikke begrænset til pludselige tab eller tragedie. Ikke alle går igennem chok fase, men almindelige symptomer på chok omfatter manglende følelser, vantro og følelsesløshed. Stød kan forårsage fysiske reaktioner som bleghed og vejrtrækningsproblemer. Benægtelse kan opstå med eller uden stød, og enkeltpersoner kommer igennem denne fase kan foregive at intet sket og fortsætte med deres daglige rutine.

Vrede

Vrede som en del af den sorgproces kan manifestere sig som vrede mod omstændigheder, andre mennesker og endda selv. Vrede er en normal reaktion på sorg og frigiver indestængte følelser. National Cancer Institute advarer dog at overdreven bitterhed og vrede tilknyttet død kan være et tegn på en kompliceret eller langvarig sorg.

Overenskomstforhandlinger

Sørgende enkeltpersoner kan indtaste en overenskomstforhandlinger fase, hvor de forsøger at undgå tab og forhindre, at dårlige ting sker. Overenskomstforhandlinger giver en følelse af kontrol. Skyld kan ledsage overenskomstforhandlinger scenen, når enkelt spørgsmål hvad de kan gøre, eller kunne have gjort anderledes for at ændre et resultat.

Depression

Depression kan opstå på ethvert tidspunkt under den sorgproces, men det er almindeligt i de tidlige stadier af accept. Kortlivede depression og hjælpeløshed er en del af sorg, når et tab der er opstået, eller når du forudse et tab. National Institutes of Health antyder imidlertid medicinsk hjælp til alvorlig sorg varede mere end to måneder. Personer med en historie af depression kan også drage fordel af medicinsk hjælp eller rådgivning i perioder med tab.

Afprøvning og accept

Den test fase er, når du begynde at se en lys for enden af tunnelen. Du kan nå ud til nye ting at gøre eller genindføre aktiviteter du undgået i tidligere faser af sorg. Den sidste fase er accept. Denne fase er en gradvis proces og opstår, når du acceptere tabet og indse, at mange resultater ud over din kontrol. Selv i situationer, hvor tabet er uforklarligt eller urimeligt, fører accept til inddrivelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com