Gluten allergi vs Intolerance

05/31/2014 by admin

Gluten er et protein, der findes i hvede, rug, byg, og i mindre grad, i havre. Gluten følsomhed henviser til en samling af sygdomme og reaktioner, som gluten er den sensibiliserede faktor. For nogle mennesker manifesterer en gluten følsomhed sig som glutenallergi (som fører til cøliaki i ekstreme tilfælde); for andre mennesker, kan en følsomhed over for gluten resultere i en fødevareallergi.

Glutenallergi

Fødevareallergi er generelt sjældne, påvirker kun 1-5% af befolkningen. En person siges at have en fødevareallergi, når indtagelse af mad får kroppen til at producere antistoffer kaldet immunoglobulin E (IgE). Disse antistoffer rejse gennem blodbanen, knytter sig til mastceller, som næste gang maden er spist, kan frigive histamin reaktion.

I en person, der er allergiske over for gluten, vil indtagelse elementer med hvede, byg, rug, og nogle gange havre, indlede denne reaktion. Symptomer omfatter problemer med vejrtrækning, opsvulmet tunge, udslæt, diarré, mavesmerter, et fald i blodtrykket, og meget lejlighedsvis død.

Gluten Intolerance

Fødevarer intolerans generelt adskiller sig fra en fødevareallergi, de refererer til en persons problemer med at fordøje maden og generelt ikke indebærer en immunologisk reaktion. Glutenallergi, men indebærer en immunologisk reaktion. Det er en arvelig autoimmune sygdom. Kroppen identificerer fejlagtigt gluten som skadelige, førende til immunsystemet ødelægger små, fingerlike fremskrivninger i tyndtarmen kaldes villi, som optager næringsstoffer fra mad. Den manglende evne til tyndtarmen til at fordøje ordentligt mad fører til mange af symptomerne på gluten intolerance.

Mens en glutenallergi fører til udbredt fysiske symptomer (såsom udslæt eller opsvulmet tunge), har gluten intolerance en bestemt fysisk virkning på en bestemt placering (de beskadigede villi), hvilket fører til andre symptomer.

Cøliaki

Ekstreme tilfælde af glutenallergi er klassificeret som cøliaki, hvor dettyndtarmen er i stand til ordentligt fordøje maden. Symptomer omfatter anæmi, osteoporose, depression og hæmmet vækst hos børn.

Kost

Hvis du tror, du er følsom over for gluten, undgå selv behandle med en glutenfri kost. Tal med din læge om at få testet. Hvis du starter en glutenfri kost, de markører, der er nødvendige for en korrekt diagnose (f.eks beskadigede villi), vil helbrede og gå upåagtet hen.

Hvis du har en diagnosticeret glutenallergi eller intolerance over for gluten, dog Begynd en glutenfri kost med lægens råd. Du bliver nødt til at undgå gluten, hvilket betyder, at undgå enhver mad eller produkt, der indeholder hvede, rug eller byg. Betyder en masse brød, korn og andre sådanne ting skal undgås, eller erstattet med lignende fødevarer fremstillet af ris eller andre ikke-glutenfri korn.

Support

Facebook grupper som "Jeg er Gluten Gratis Baby" kan give følelsesmæssige støtte samt hjælp til at finde kilder til gluten fri mad.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com