Årsager til astma hos spædbørn

12/25/2010 by admin

Ifølge American Lung Association er astma den mest almindelige kroniske sygdom i barndommen. Dit barns børnelæge kan bestille røntgen, blodprøver eller allergi test. Lægen vil også overveje familie historie, samt barnets generelle adfærd og vejrtrækning mønstre. Spædbørn og småbørn har mindre bronkierne; Derfor, selv små blokeringer kan svulme op og stramme et barns airways, hvilket gør vejrtrækningen svært. Lær advarselstegn. Lære at kende dit barns symptomer og tage hende til regelmæssig medicinsk checkups.

Slægtshistorie

Fordi diagnose af astma kan være vanskeligt, inden et barn er gammel nok til at kommunikere verbalt, kan dit barns børnelæge spørge, om der er en familie historie af astma eller visse andre allergier. Arvelighed synes at spille en betydelig rolle, som astma har tendens til at køre i familier, med et barns risiko for at udvikle sygdommen højeste, hvis moderen har astma eller havde astma i barndommen. Selv om en baby har en øget risiko for astma, hvis begge forældre har astma eller allergi, bliver risikoen væsentligt højere, hvis begge forældre er berørt. En børnelæge vil også overveje et barns egen historie af allergi, især eksem. Forskere på National Institutes of Health rapporterer en mulig genetiske sammenhæng mellem sygdomme som astma og høfeber, der forårsager en inflammatorisk reaktion i lungerne og luftvejene, og hud betingelser såsom eksem og psoriasis. Resultaterne af undersøgelsen, offentliggjort i maj 2006-udgaven af Journal of Clinical Investigation, er vigtig, fordi børn, der ofte til stede med eksem udvikler symptomer på astma.

Rygning

Hvis moderen ryger under graviditeten, er et barn meget mere tilbøjelige til at udvikle astma tidligt. At blive udsat for tobaksrøg efter et barn er født er en anden stor risikofaktor for en baby udvikle astmasymptomer. Hvad nogle voksne måske ikke indser er, at børn er mere følsomme over for røg og andre allergener end er voksne, fordi deres lunger er mindre. Gentagen udsættelse for passiv rygning kan føre til udviklingen af astma, selv når et spædbarn ikke er født med betingelsen. Undersøgelser viser, at leve i en husstand med en eller flere rygere betydeligt øger et barns chancer for at udvikle astma. The American Lung Association advarer om, at så mange som en million børn med astma kan lide værre symptomer som følge af at blive udsat for tobaksrøg.

Virus

Vira er den mest almindelige årsag til astma hos spædbørn og børn yngre end fem år gammel. En undersøgelse for nylig foretaget af forskere ved University of Wisconsin fandt, at babyer inficeret med rhinovirus, der forårsager forkølelse er mere tilbøjelige til at udvikle astma. En anden undersøgelse offentliggjort i December 2008 spørgsmålet om American Journal af respiratorisk og kritiske Care Medicine rapporter lignende resultater. Forskning tyder på, at spædbørn født under årstider når respiratoriske virus er mere fremherskende kan have en større risiko for at udvikle astma

Symptomer

Astmasymptomer kan variere fra mild til svær og kan forekomme lejlighedsvis eller regelmæssigt. En baby, der har astma kan udvise symptomer ligner dem af andre sygdomme såsom bronkitis, croup, lungebetændelse, luftvejsinfektioner eller GERD. Spædbørn, der fødes for tidligt kan også opleve astma-lignende symptomer, fordi deres luftveje ikke er endnu fuldt udviklet. Almindelige symptomer hvæsen eller vejrtrækning er støjende, problemer med at sutte eller nægter at spise, sløvhed og en hurtig sats af respiration. Hvis en baby gråd lyde anderledes end det normalt gør, kan dette være et andet symptom, især hvis skrig er blødere end normalt. Få dit barn øjeblikkelig lægehjælp i nødstilfælde hvis barnets bryst bevæger sig og ud dybt, baby's brystet ikke gå tilbage når hun udånder, barnet bliver unresponsive eller hendes hud er bleg, og hendes læber og negle blaat i farve.

Behandling

De samme medicin, der er brugt til behandling astmasymptomer hos ældre børn bruges til behandling af astma hos spædbørn og småbørn. Doser er dog lavere. Selv om medicin kan gives i flydende form, medicin, der er inhaleret handle hurtigere og producere færre bivirkninger. Medicin er ofte leveres gennem en forstøver. Behandlinger tager omkring 10 minutter og er normalt nødvendige for flere gange hver dag at være effektiv. Når du bruger en forstøver, ånder baby en fin tåge af medicin gennem en ansigtsmaske. En kombination af medicin kan ordineres afhængigt af sværhedsgraden og hyppigheden af et barns astmasymptomer.

Forebyggelse

Identificere og fjerne allergi udløsere fra babyens miljø for at forebygge eller reducere hyppigheden af astmaanfald. Starte i soveværelset, da dit barn tilbringer en masse tid der. Dække crib madras og box fjedre med allergen-bevis tarme. Vask sengetøj i varmt vandtemperatur på 130 grader F. vakuum gulvtæppet på værelset ofte. Køb din baby kun washable udstoppet dyr og legetøj. Andre forebyggende skridt omfatter langsomt at indføre nye fødevarer i dit barns kost, sà ¥ du kan identificere andre fødevarer, der kan forårsage en allergisk reaktion. Læs altid pakken etiketter for skjulte ingredienser. Hvis dit barn viser tegn på astma, må ikke fodre ham fødevarer almindeligt kendt for at forårsage allergiske reaktioner, især peanut smør, æg, mælkeprodukter, soja og hvede produkter. Tobaksrøg er en anden fælles udløser, selvom ingen i din husstand ryger, ikke tillader nogen andre at ryge inde i dit hus eller køretøjer.

Outlook

Den gode nyhed er, at børns airways synes at håndtere betændelse bedre som de modnes. Omkring halvdelen af alle børn vokser fra astma ved den tid, de når ungdomsårene. Men selv når astmasymptomer falde i barndommen, symptomer kan genopstå senere i livet. Mange voksne begynder at opleve symptomer igen, når de når deres 30s eller 40s.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com