Virkningerne af alkohol på læring

01/07/2012 by admin

Virkningerne af alkohol på læring

Fremskridt i neurovidenskab og hjerne forskning har afsløret mere om hvordan mennesker lærer og hvilke faktorer påvirker læring. Alkoholforbrug er blevet fundet for at indvirke negativt på læring på flere måder, især for spædbørn stadig i livmoderen og for teenagere. Meget af alkohols indvirkning på læring kan spores direkte til de måder, at det ændrer hjernens funktion og udvikling. Andre effekter er bundet til de sociale og kulturelle udfordringer, som alkoholforbrug kan indføre.

Virkningerne af pre Natal alkohol eksponering på læring

Når mødre indtager alkohol under graviditeten – selv i mængder så lille som et halvt glas om dagen — barnets læring er bragt i fare. De mest almindeligt kendt effekt på det udviklende hjerne er føtalt alkohol syndrom. Børn med dette syndrom er mindre end normalt og ofte har hjerner med en lavere lydstyrke, færre antal hjerneceller eller færre hjerneceller, der kan fungere korrekt. Alle disse forårsage omfattende problemer i læring. Det er også blevet opdaget, at selv et moderat alkoholforbrug under graviditeten kan føre til tale og sprog udvikling forsinkelser, opmærksomhed underskud lidelse, adfærd problemer og indlæringsvanskeligheder.

Generelle effekter af alkohol på læring og hjernen

Mens lægelige eksperter og forskere stadig lære præcis hvad alkohol gør til hjernen, er der nogle faktorer, der næsten alle er enige om. Drikke alkohol kan føre til nedsat koordinering, sløret tale, sløret syn, langsommere reaktionstid og en nedsat hukommelse. Personer under påvirkning af alkohol har mindre impulskontrol og nedsat dømmekraft. Nogle af disse virkninger er midlertidige, mens andre er mere holdbare. Indtagelse af alkohol kan også føre til strømafbrydelser og bortfalder i hukommelsen. Langsigtede alkoholmisbrug kan forårsage Wernicke-Korsakoff syndrom, som er en hjernesygdom, der forårsager mental forvirring.

Effekter af alkohol på Teenage hjerner og læring

American Medical Association for nylig meddelte, at Alkohol har en forskellig effekt på teenagere og deres evne til at lære end til voksne. Dette skyldes primært, at teenage hjernen er stadig skiftende og udvikler sig på en måde, at den voksne hjerne ikke. Mindreårige drikker fandtes for at have hippocampuses, der var 10 procent mindre end ikke-drikkende. Dette er vigtigt, når det kommer til at lære, fordi hippocampus er del af hjernen, der er ansvarlig for hukommelse og indlæring. På grund af de ændringer, den teen hjerne gennemgår, brug af alkohol kan "alvorligt skade lang - og kortfristede vækst processer," AMA rapporteret i 2003. Når teenagere drikker alkohol, udvikler deres hjerne ikke områder kræves til at gemme nye oplysninger, som betyder de ikke kunne lære så godt engang som voksne senere i livet. Alkohol sinker hjerneaktivitet og kan reducere den udvikling, som den har brug for robuste læring.

Sociale virkninger af alkoholforbruget at hæmmer læring

Hjernen er ikke den eneste faktor i en persons evne til at lære. Det ydre miljø også spiller en afgørende rolle ved fastsættelsen af hvor langt en person kan og vil lære. Brug af alkohol, især blandt teenagere, kan føre til sociale problemer, der kan have langsigtede virkninger på læring. Drikkeri har været knyttet til dårlig akademiske præstationer og skadelig adfærd, såsom brug af ulovlig narkotika og promiskuøs seksuel adfærd. Disse sociale problemer kan reducere de muligheder for studerende er nødt til at lære, som de kan blive nægtet adgang til bestemte pædagogiske tilbud eller kompromittere deres evne til at trænge ind i skoler eller træningsprogrammer. Brug af alkohol har været knyttet til højere pjækkeri, hvilket oversætte til færre muligheder for læring.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com