Typer af kirurgi for knyster

12/04/2011 by admin

Knyster forekommer når storetåen begynder at skråtstille mod tå ud for. Som et resultat, storetåen fælles bevæger sig udad, forårsager en bule. Langt størstedelen af knyster er forårsaget af arvelighed, ikke af stramme eller dårlig montering sko, selvom sko kan bidrage til problemet. Der findes flere typer af kirurgi for knyster, der ikke reagerer på ikke-kirurgisk behandling.

Hvornår skal opereres

Læger anbefaler forsøger ikke-kirurgiske retsmidler før at have knyst kirurgi. Orthotics (in sko ortopædisk udstyr), ændre skostørrelser og skiftende sko stilarter kan lindre knyst smerter. Kronisk knyst smerter og/eller knyster, der interfererer med daglige aktiviteter er grunde til at overveje kirurgi.

Osteotomi

Osteotomi er den mest almindelige knyst kirurgi. I denne procedure, kirurgen gør et snit i nærheden af tå fælles og returnerer knoglerne i deres udgangsposition. På samme tid, kan ledbånd omkring tå fælles bringes i balance.

Artrodese

Artrodese er en radikal kirurgi til patienter med svær knyster. I denne operation, er den beskadigede fælles skæres væk og erstattet med skruer og/eller ledninger. "Stram-reb" procedure er en form for artrodese.

Andre procedurer

Lille knyster kan behandles ved blot at fjerne vækst på ydersiden af foden, men det er normalt en kortsigtet løsning. Det kan også være muligt at rette nogle knyster gennem en artroskopisk snit ind i siden af tåen.

Overvejelser

De fleste typer af knyst kirurgi kan gøres i lægens kontor under enten lokal eller generel anæstesi. Alligevel vil der være flere ugers rekreation hvor patienten skal gradvist tilbage til fuld aktivitet.

Advarsler

Lidt mere end en tiendedel af knyst patienter modtager ikke komplet eller varig lindring fra knyst kirurgi. Infektion er altid en bekymring med kirurgi. Der er i fare for at knyst kirurgi kan overkorrigere problemet og føre til andre mund/gående problemer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com